Een duurzame woning met een gietvloer

Een duurzame woning met een gietvloer

Er worden tegenwoordig, ook bij nieuwbouw, gietvloeren gelegd. Ze werden eerst alleen gebruikt in bedrijven voor de kantoren en magazijnen, maar hebben nu ook hun toepassing gevonden in de duurzame woningen. Een gietvloer is erg praktisch die door iedereen gemakkelijk gelegd kan worden. Een gietvloer is glad, onderhoudsvrij, elastisch en zal bestaande scheuren in een vloer wegwerken. 

Leef beton 

Epoxy vloeren of leef beton, dat vroeger alleen in bedrijven werd gebruikt, wordt tegenwoordig zelfs in een woonkamer toegepast. Het leggen van een gietvloer is vrij eenvoudig. Het materiaal dat je op een vloer wilt hebben, giet je uit de emmer. Dat kun je het beste doen door het in banen uit te gieten. Wanneer je het materiaal uitgegoten hebt, ga je het materiaal over de vloer gelijkmatig verdelen. Dat doe je met een speciale rol-gietkam. Zodra je het uitgegoten materiaal verdeeld hebt, ga je nog na rollen met een prik rol. Daarna moet je het geheel laten drogen. Wanneer het droog is, heb je een mooie gladde vloer. Bestaande oneffenheden en scheuren zijn op deze manier weggewerkt. Wanneer je leef beton hebt gebruikt, wordt de vloer nog gepolijst. Vervolgens wordt de vloer voorzien van een speciale 2-componenten PU-laag. Het zijn vloeren die echt tegen een stootje kunnen. De vloeren zijn onderhoudsvrij. Wanneer ze vuil zijn, kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt. Om ervoor te zorgen dat de cementvloer een bepaalde elasticiteit bezit, wordt hij niet aangemaakt met water, maar met een speciale harssoort. Ze zijn daardoor flexibel en kunnen gemakkelijk worden gebruikt bij een vloerverwarming. Ze zijn zeer geschikt voor duurzame woningen. 

Gietvloeren van kunststof 

Voor een gietvloer in huis wordt vaak gekozen voor kunststof. Je kunt hierbij denken aan Epoxy en PU Polyurethaan. Omdat gietvloeren praktisch in alle RAL-kleuren te verkrijgen zijn, kunnen ze bij ieder interieur worden gebruikt. Doordat ze van kunststof zijn, doen ze warmer aan dan de gietvloeren van cementbeton. Dat is ideaal voor kinderen die graag op de vloer spelen. Ook kunnen deze kunststof gietvloeren gecombineerd worden met vloerverwarming. Ze zijn sterk, zodat er praktisch geen krassen opkomen. Daardoor is hij ook geschikt voor huisdieren. Een kunststof gietvloer is kleurecht, krasbestendig, slijtvast, geluiddempend, vochtbestendig en naadloos. Door een gietvloer te gebruiken worden eventuele scheuren goed weggewerkt. Omdat een gietvloer levenslang meegaat, is hij zeer geschikt voor een duurzame woning.

Back to Top