De mogelijkheden van een sedummat

De mogelijkheden van een sedummat

Ben je van plan om een groen dak aan te leggen? Dan kun je wel wat sedummatten gebruiken. Met deze matten kun je in een korte tijd je hele dak groen maken. Een groendak is erg milieuvriendelijk en biedt veel voordelen voor jou zelf. Het is zelfs mogelijk om een groendak te combineren met zonnepanelen. En het leuke is, het is helemaal niet moeilijk om een groendak aan te leggen. Sedummatten kun je gemakkelijk zelf leggen en het hoeft niet veel te kosten.

Sedummatten op je dak

Op een groendak wordt niet één sedumsoort geplant. Er zijn in totaal 250 soorten sedumplantjes. Op sedummatten zitten ongeveer 7 tot 12 verschillende soorten plantjes. Je kan de sedums zelf uitkiezen en natuurlijk ook bij planten. Als je verschillende plantjes met elkaar combineert, staat je dak van april tot oktober in bloei en dit geeft een erg mooi effect.

 

Sedummatten kun je gemakkelijk zelf leggen. Dit doe je met doe het zelf sedum pakketten. Je hebt bepaalde onderlagen nodig voor het plaatsen van de matten. Alle lagen zitten in het pakket en met de bijgesloten instructies is de matten leggen geen ingewikkelde klus. Je kunt een sedumdak natuurlijk ook laten aanleggen door een professional.

 

Zonnepanelen op een sedumdak

Het aanleggen van een groen dak heeft een aantal voordelen. Het dak isoleert warmte en geluid en het dak ziet er nog eens erg mooi uit. Maar je kan een sedumdak ook erg goed combineren met zonnepanelen. De temperatuur op een normaal dak kan in de zomermaanden oplopen tot wel 80 graden. Maar met sedum wordt het dak nooit warmer dan 30 graden. Sedumplantjes regelen namelijk de warmte op het dak. Hierdoor valt het rendement van de zonnepanelen veel hoger uit. Zonnepanelen werken namelijk minder goed vanaf een bepaalde temperatuur. Dit is voor veel woningeigenaren de reden om een groendak aan te leggen.

 

Aanleggen van een sedumdak

Sedummatten op je dak bieden veel voordelen voor het milieu maar ook voor jou. Als je van plan bent om zonnepanelen aan te leggen, moet je goed nadenken over wat het aanleggen van een sedumdak voor jou doet. Wil je hier meer informatie over? Of wil je sedummatten kopen? Kijk dan even op de website van Sedum Matten. Hier vind je veel meer informatie over de sedum dakbedekking en de soorten sedum

Back to Top