Mediterrane badkamerstijl

Mediterrane badkamerstijl

Eén van de meest populaire trends op het gebied van badkamerrenovatie uit het begin van de 20e eeuw is geïnspireerd op de mediterrane architectuur. Deze trend is het afgelopen jaar teruggekomen en dat is niet voor niets. Door de tips te volgen voor het creëren van een mediterrane badkamer, krijg jij een op zee en zon geïnspireerde look.

Deze stijl wordt ook wel Spaans of Toscaans modern genoemd, dus misschien kun je wel raden hoe een mediterraan geïnspireerde badkamer eruit zou kunnen zien. Als jij echter niet bekend bent met deze stijl, dan is dit artikel zeker interessant voor jou. Lees verder om meer te weten te komen over de kenmerken van de mediterrane badkamerstijl.

Waarom kiezen voor een mediterraan geïnspireerde badkamer?

Vergelijken met verschillende badkamerstijlen bieden mediterrane badkamers een unieke mix van rust en natuurlijke tinten. Dus als jij aan het einde van de dag vredig en ontspannen wilt voelen in jouw badkamer, dan kan deze stijl daar zeker bij helpen.

Aan de andere kant, als het op het inrichten van je badkamer aankomt, heb je de mogelijkheid om het oude met het nieuwe te combineren. Dit kan bij niet zoveel andere badkamerstijlen. Voor de mediterrane stijl kun je dus ook perfect terecht bij ​aantal vintage winkels voor verschillende elementen binnen je mediterrane badkamer. Deze stijl leent zich ook prima om je badkamerinrichting zo nu en dan te wat aan te passen als je toe bent aan wat verandering.

Eigenschappen van een mediterrane badkamer

Er zijn tal van dingen die je kunt toevoegen aan je mediterraan geïnspireerde badkamer. Maar als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kunnen onderstaande tips je helpen. Hieronder vind je een lijst met eigenschappen van een mediterrane badkamer.

Warme kleuren met gedurfde accenten – Overweeg ter inspiratie alleen warmere, lichtere kleuren met heldere accenten. Jouw kleurenschema moet je herinneren aan een zonnige dag aan de kust van Italië, met veel geel, rood en oranje om in het oog te springen. Vergeet niet om blauw of turkoois toe te voegen om een mooie verwijzing naar de zee te maken.

Op de aarde geïnspireerde tegels – Om het perfecte kleurcontrast te creëren, kies je voor op de aarde geïnspireerde tegels. Het lijkt misschien een basiskeuze, maar de kleuren vullen elkaar aan. Denk aan wit-, beige- en zandtinten, zeker als je kiest voor meer traditionele vloertegels en experimenteert met wandtegels.

Combineer oud en nieuw – Wees niet bang om te mixen en matchen. Gebruik vintage elementen met een modern design. Een vintage zitstoel zou er bijvoorbeeld geweldig uitzien voor een slimme spiegel of moderner badmeubel.

Natuurlijk hout – Voor een volledig kustgevoel kan jij overal natuurlijk hout gebruiken. Denk aan houten banken en kasten. Kies voor lichtere houtkleuren om de ruimte niet donkerder te maken.

Wastafel – Om binnen het thema te blijven, kies dan voor waskommen. Waskommen sluiten perfect aan bij een mediterrane stijl. Je kan kiezen voor wit, zwart of een andere kleur; het hangt allemaal af van je stijl. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Gepolijste metalen – Kies ervoor om warme metalen zoals brons, koper, messing, tin of smeedijzer te toe te passen. Kies dus niet voor een te strakke uitstraling, maar juist voor een van bovenstaande materialen. Hierdoor krijg je sneller de stijl van een klassieke mediterrane badkamer. Je kan zelfs verschillende metalen mixen en matchen om ook een ​​luxueuze sfeer te creëren. 

Alles met verlichting – De meeste badkamers in mediterrane stijl hebben opvallende verlichting, dus wees niet bang om te experimenteren met kroonluchters, lantaarns en dergelijke. Dit is een perfecte manier om een uitgesproken ​​vintage stijlelement toe te voegen in een ruimte waar je normaal gesproken geen extravagante verlichting zou vinden.

Tegels van mozaïeken – Mozaïeken worden beschouwd als kunst in Spaanse en Marokkaanse stijlen, dus je kunt ze gebruiken als blikvangers in de badkamer. We raden aan om mozaïektegels in je douche te plaatsen. Zo creëer je een luxe, maar traditionele mediterrane uitstraling.

Bogen en rondingen – Probeer zoveel mogelijk rechte lijnen te vermijden in mediterrane badkamers. Kies indien mogelijk voor gebogen deuropeningen en ramen, evenals doorgangen. Eén van de meest populaire manieren om een ​​boog als vorm toe passen in de badkamer waar mogelijk.


Back to Top