Loodgieterspersoneel steeds lastiger te vinden

Loodgieterspersoneel steeds lastiger te vinden

Uit recente onderzoeken blijkt dat het voor loodgietersbedrijven steeds lastiger is geworden om geschoolde specialisten op het gebied van loodgietersklussen te vinden. Leerlingen die van het MBO komen kiezen steeds vaker voor een technische richting, in plaats van voor een opleiding tot loodgieter of dakdekker. Dit maakt dat consumenten steeds langer moeten wachten, voordat zij geholpen kunnen worden door een loodgieter. Klussen die loodgieters geregeld uitvoeren zijn bijvoorbeeld het aanleggen van leidingen, het controleren van de afvoer op beginnende verstoppingen, enzovoorts. Klussen die vaak niet door huishoudens zelf kunnen worden uitgevoerd.

 

Belang van een goede loodgieter

Hoewel er op internet steeds meer informatie te vinden is over het uitvoeren van loodgietersklussen, blijkt de hulp van een goede loodgieter vaak onmisbaar. Loodgieters beschikken over de vereiste kennis en ervaring om loodgietersklussen tot een goed einde te kunnen brengen. Geregeld blijkt dat er vervelende complicaties ontstaan, op het moment dat consumenten zelf aan de slag gaan met loodgietersklussen. Een loodgieter uit Rotterdam vertelde ons bijvoorbeeld dat het aanleggen van leidingen makkelijker lijkt, dan dat dit in werkelijkheid is.

Consumenten proberen de leidingstukken zelf op elkaar aan te sluiten, zonder dat zij hier de juiste materialen voor hebben. Als gevolg hiervan zal er speling tussen de leidingstukken ontstaan, waarbij het water langzaamaan uit de leidingen kan sijpelen. Eenmaal in uw woning getrokken veroorzaakt het vocht een nare waterschade, die vaak lastig te verhelpen is.

 

Een goed loodgieter bij u in de buurt vinden

Door het tekort aan ervaren loodgieters kan het behoorlijk lastig zijn om een geschikte loodgieter bij u in de buurt te vinden. Hoe weet u daarbij zeker dat een loodgieter over de benodigde kennis beschikt om een probleem op te lossen? Gelukkig zijn er op internet verschillende websites te vinden, waarop consumenten een recensie over loodgieters achter kunnen laten. Dit geeft u een aardig beeld van de kwaliteit die een loodgieter u kan bieden. Houd er wel rekening mee dat sommige loodgieters zelf recensies aan hun profiel toevoegen. Dit maakt de algehele beoordeling van een loodgieter minder betrouwbaar.

Tip: schakel in geval van nood de 24-uursloodgieter van een loodgietersbedrijf bij u in de buurt in! Deze loodgieters komen vaak binnen een half uur bij u langs.

Back to Top