De voordelen van een vurenhouten trap

De voordelen van een vurenhouten trap

Wist je dat de meeste trappen van de huizen hier in Nederland worden gemaakt van vurenhout? Dat is natuurlijk niet voor niets. Vurenhout heeft als eigenschap dat het een vrij zachte houtsoort is, waardoor het heel makkelijk is om te bewerken. Zo is het dus voor iedereen mogelijk om de trap helemaal in te richten naar eigen smaak. Laat bijvoorbeeld een laag verf aanbrengen in de kleur die matcht met de tinten van jouw interieur of kies voor bekleding als tapijt, laminaat of pvc.

Eenvoudig te bewerken

Het kost vaak wat tijd om een trap te bewerken. Het materiaal moet bijvoorbeeld geschuurd worden, vervolgens gaat het in de verf en in de lak. Vurenhout is een zacht soort hout, hierdoor is het juist heel eenvoudig om de trap te stylen zoals jij wilt. Verven, impregneren, lakken of bekleden met tapijt kan zo binnen no time geregeld worden. Houd er wel rekening mee dat het zachte hout iets kwetsbaarder is dan andere houtsoorten. Wanneer je ervoor kiest om de trap niet te bekleden of een andere beschermende laag aan te brengen, ga je binnen korte tijd wel slijtage zien op de treden.

Lumber Woodpile Firewood Wood Logs Timber

Vriendelijk voor je portemonnee

Als je een nieuwe trap laat plaatsen, dan kan je kiezen uit verschillende soorten hout. Denk hierbij aan eikenhout, essen, vurenhout of mahonie. Deze zijn allemaal weer in te delen in verschillende categorieën. De soorten die vallen onder de noemer hardhout zijn ook duurder. Dat is niet alleen vanwege het hout zelf, maar ook omdat het meer tijd kost om dit materiaal te bewerken. Vurenhout valt, zoals hierboven al duidelijk wordt, echter niet onder deze categorie. Daarom is vurenhout vriendelijk voor je portemonnee.

Neem contact op met de specialist

Wil je graag meer weten over vurenhouten trappen? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de andere vijftien houtsoorten? Neem dan eens contact op met De Vries Trappen. Deze specialist heeft niet alleen jarenlange ervaring op het gebied van trappen, maar houdt ook rekening met het milieu. Voor de trappen wordt bijvoorbeeld alleen FSC-gecertificeerd hout gebruikt zodat ze zeker weten dat dit op een verantwoorde manier is geproduceerd.

Back to Top