De grootste voordelen van slapen tussen zijde

De grootste voordelen van slapen tussen zijde

Slapen tussen zijde

We slapen 1/3 van ons leven wat een goede reden is om een comfortabele slaapomgeving te creëren. Buiten een goed matras en hoofdkussen is het type dekbed en beddengoed ook van groot belang.

Wist u dat slapen onder zijde enorm veel voordelen met zich meebrengt, voor zowel het slaapcomfort als de gezondheid? Wist u dat er buiten zijden dekbedovertrekken ook zijden dekbedden zijn?

De grootste voordelen van slapen tussen zijde op een rij:

  • Zijde is zacht, lichtgewicht, voelt luxe aan en is 100% natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat het dekbed minder op het lichaam drukt. Dit slaap enorm comfortabele en is ook nog eens goed voor de bloedsomloop. Daarbij valt het soepel om uw lichaam heen en waardoor u minder woelt en rustiger slaapt.
  • Doordat zijde een antistatische en antiallergische werking heeft, is het uitermate geschikt voor degene met een gevoelige huid of eczeem. Daarbij krijgt huisstofmijt geen kans te overleven.
  • Zijden kussens en kussenslopen hebben een positief effect op de gezichtshuid en worden gezien als een hulpmiddel bij anti-aging.  De aminozuren die zijde bevat, hebben een hydraterende werking op de huid. Daarbij krijgen slaapvouwen, door de gladheid van de stof, geen kans.
  • Ook zorgen zijden kussenslopen voor een betere hydratatie van het haar en voorkomt het dat het haar warrig en statisch wordt. Hierdoor blijft uw haar glad en gezond en uw kapsel langer in model.
  • Zijde is vocht- en warmte regulerend. Vochtregulatie is goed voor de hydratie van de huid en het zorgt er tevens voor dat u, in het geval van nachtzweten, niet badend in het zweet wakker zult worden. De warmte regulerende werking van zijden dekbedden garandeert een aangename slaaptemperatuur, zowel gedurende de warmere als koudere nachten.

Heeft u positieve ervaringen met slapen tussen zijde of kent u wellicht nog meer voordelen van zijde? Deel het met ons en laat een reactie achter!

Back to Top