Inspiratie opdoen voor het klussen

Inspiratie opdoen voor het klussen

Eigen huis & tuin is het toch wel het klusprogramma van de Nederlandse televisie. Dit oer Hollandse programma waarmee RTL 4 de zaterdagavond mee start bestaat al sinds 1990. Elke week worden er woonkamers, tuinen, slaapkamers en zelfs kantoren omgetoverd tot iets fraais. In dit digitale tijdperk, waar mensen alles op internet kunnen opzoeken, zou je bijna niet denken dat er nog geklust kan worden in Nederland. Alhoewel, met tegen de 8 miljoen huishoudens valt er nog genoeg te klussen.

Iedereen kan het

Eigen huis & tuin is ontzettend divers op creatief gebied. Geen onderwerp blijft ongenoemd. Alles staat uitgelegd op de website en zo kan zelfs iemand met twee linkerhanden nog een eigen schuur bouwen. Echter zou ik de zwaardere klussen over laten aan de professionele bouwkundigen.

Deze blog gaat niet zozeer om het programma Eigen huis & tuin, maar meer om het feit dat jij je creativiteit van allerlei kanalen kan halen en dat klussen voor iedereen weggelegd is. Het enige dat je nodig hebt is een duidelijk stappenplan, wat gereedschap en veel creativiteit.

Andere bronnen van inspiratie

Naast de vele verbouw en interieur programma’s op de televisie, want ja naast Eigen huis & tuin zijn er nog veel meer programma’s, kan je ook inspiratie opdoen op het internet. Ieder persoon heeft tegenwoordig een klein beetje gevoel voor interieurarchitect zijn. Instagram en Pinterest zijn perfecte voorbeelden van sociale media waar je creatieve klus inspiratie op kan doen. Hier worden vaak posts geplaatst met nieuwe interieur stijlen waarvan je niet wist dat ze überhaupt zouden kunnen bestaan. Verticale tuinen in je huis, de meest trendy stoelen, lampen en tafels en de raarste doe het zelf klussen staan op Pinterest.

Ook Youtube kan hierbij niet worden vergeten. Bedenk het zo gek nog niet, en iemand heeft er een tutorial over gemaakt. Dit kan je zomaar veel geld besparen bij het inhuren van vakmannen.

Tegenwoordig heb je dus niet alleen nog maar de traditionele media om je klus inspiratie op te doen. Natuurlijk nog steeds hartstikke leuk om het via deze kanalen te doen, maar op het internet is nog zoveel meer te vinden. Één klik op de knop en je vindt de meest gave doe het zelf klussen.

Back to Top