Tips voor als je een moestuin hebt

Tips voor als je een moestuin hebt

Hoe leuk is het als je een eigen moestuin hebt?! Je kunt lekker je eigen groenten en fruit kweken en je leert er veel van. Toch is het wel fijn om te weten waar je op moet letten als je een eigen moestuin hebt. In dit artikel lees je tips die handig zijn op het moment dat jij een eigen moestuin hebt. Ook kun je deze tips gebruiken wanneer je een bedrijfstuin aan gaat laten leggen door Habro Tuinen. Veel leesplezier!

Combineer kopen en zelf zaaien

Wanneer je begint, ben je heel enthousiast en gemotiveerd. Zelf alles zaaien klinkt dan heel erg leuk, maar je zult al snel merken dat dit veel tijd kost. Je kunt er dus ook voor kiezen om kleine groenteplantjes te kopen in het tuincentrum. Zo ben je minder tijd en moeite kwijt en heb je meer kans op succes.

Wel of niet spitten? 

Spitten voor de winter is iets wat je niet perse hoeft te doen. Het kost veel energie en het is een zwaar werkje wat eigenlijk helemaal niet nodig is. In de herfst, aan ’t eind van het seizoen, gooi je compost over de hele tuin en soms wat as uit de vuurkorf. In het voorjaar als het seizoen start, frees je de grond dan oppervlakkig om. Daarna, tijdens het groeiseizoen, gooi je er af en toe wat koemest op. Uiteraard schoffel of trek je wel regelmatig het onkruid uit de moestuin. Wanneer je deze stappen allemaal volgt, is het meer dan genoeg. 

Hou het allemaal overzichtelijk

Waar moet je mest gooien en waar niet? Hoeveel water moet er waar gegeven worden? Het zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden als je een eigen moestuin hebt. Maak het niet te moeilijk voor jezelf en zorg ervoor dat de moestuin overzichtelijk is. Zet planten naast elkaar die dezelfde soort zorg nodig hebben en je merkt al meteen dat je een stuk meer overzicht hebt. 

Back to Top