Als je vaak warm doucht, moet je hierop letten bij je badkamer

Als je vaak warm doucht, moet je hierop letten bij je badkamer

Nu dat de herfst er voor de deur staat en de winter op komst is zullen we vooral warm douchen. Een warme douche is niet alleen lekker om jezelf mee op te warmen, maar je kunt er ook lekker door ontspannen. Ondanks het fijn is om een warme douche te nemen, brengt het ook enkele nadelen met zich mee. Zo kan je huid erdoor uitdrogen en kun je er ook jeuk van krijgen. Daarnaast is het ook belangrijk om op de badkamer te letten wanneer je warm doucht. Neem jij vaak een warme douche? En wil jij weten waar je op moet letten? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen.

Kies voor een duurzame radiator

Wanneer je regelmatig een warme douche neemt zul je merken dat de badkamer heel snel beslaat. In principe is dit wat je niet alleen bij de spiegel zult zien, maar ook aan de wanden. Als jij een badkamer hebt die niet goed ventileert. Op de lange termijn zul je anders merken dat er vocht- en of weerplekken in de badkamer tevoorschijn komen. Dit kun je oplossen met een radiator. Een radiator kan er namelijk voor zorgen dat temperatuur geregeld wordt en goed in de ruimte circuleert. Want hoe zonde zou het zijn als jouw prachtige badkamer vochtschade krijgt? Hiernaast is het ook fijn om een radiator te hebben, omdat je het hiermee niet meer koud zult hebben in de badkamer. Tegenwoordig kun je zelfs voor de milieuvriendelijke variant kiezen. Dit is een elektrische radiator. Het fijne aan deze radiator is dat je nu ook uit moderne varianten kunt kiezen.

Douche niet te warm

We douchen niet alleen in de ochtend om de dag fris te beginnen, maar ook in de avond om de stress van de dag weg te spoelen. Het is dan goed om ook de hoeveelheid vocht te beperken. Dit kun je doen door niet te warm te douchen. Het is raadzaam om niet warmer dan 37 graden te douchen. Dit zal niet alleen ten goed van je gezondheid komen, maar dus ook van je badkamer. Mocht je willen besparen door de radiator niet aan te zetten, maar toch een warme douche willen nemen, dan is het ook goed om de badkamerdeur op een kier open te laten staan zodat al het vocht niet in de badkamer blijft.

Kortom, is het lekker om een warme douche te nemen. Vooral nu we met koudere dagen te maken hebben. Echter kan dit vervelende gevolgen voor de badkamer hebben, zoals vochtschade. Dit kun je tegengaan met een radiator of je kunt de badkamerdeur op een kier open laten tijdens het douchen zodat al het vocht niet in de badkamer blijft.

 

Back to Top