Tips omtrent het installeren van sanitair

Tips omtrent het installeren van sanitair

Heb jij net de verbouwing van jouw badkamer of toilet afgerond? Dan is het de hoogste tijd om het sanitair te installeren. Dit lijkt een makkelijke klus. Althans, dat denken veel mensen. In de praktijk blijkt dat dit toch een stuk lastiger is dan gedacht.

Hierdoor gaat het installeren van sanitair vaak mis en ontstaat er bijvoorbeeld een lekkage. Wil jij dergelijke problemen voorkomen? Volg dan de tips van deze loodgieter in Apeldoorn op bij het installeren van sanitair.

Warm op warm en koud op koud

Kranen in de badkamer hebben doorgaans zowel een koud- als warmwatertoevoer. Bij het verwijderen van het oude sanitair wordt vaak vergeten de leidingen te markeren. Hierdoor weet jij bij het installeren van sanitair niet meer wat warm en wat koud is. Hierdoor worden kranen behoorlijk vaak verkeerdom aangesloten. Zorg er daarom ook altijd voor dat jij in ieder geval één van de twee leidingen markeert. Heb je dit niet gedaan? Gebruik de kraan dan niet direct, maar controleer altijd eerst of deze goed is aangesloten.

Sluit de afvoer goed aan op het riool

Een veelgemaakt fout bij het installeren van sanitair is het verkeerd aansluiten van de afvoer op het riool. Dit lijkt niet de moeilijkste opgave, maar toch gaan veel mensen hiermee de mist in. Zo wordt de koppeling van de afvoer vaak niet strak genoeg aangedraaid. Hierdoor bestaat de kans dat er afvalwater langs de koppeling sijpelt. Een lekkage is in dat geval geboren. Dit kan niet alleen voor waterschade zorgen, maar ook voor een vies luchtje. Controleer daarom ook altijd of er geen water langs de aansluiting stroomt.

Werk niks weg zonder controle

Sommige mensen werken de leidingen direct weg na het installeren van sanitair. Dit is echter niet verstandig. Waarom niet? Omdat er vaak genoeg een lekkage opduikt bij installatie van sanitair. Wanneer jij alles hebt weggewerkt en er toch een lek zit, kun je dus weer opnieuw gaan verbouwen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Controleer daarom dan ook altijd eerst of het sanitair juist is aangesloten. Beperk deze controle niet tot slechts één keer, maar maak er eerst een paar dagen gebruik van. Is er na een paar dagen nog steeds niets aparts te zien? Dan kun je rustig beginnen met het wegwerken van het leidingwerk.

Back to Top