Hoeveel tuinmeubelen kan ik kwijt?

Hoeveel tuinmeubelen kan ik kwijt?

Wat je smaak ook is, hoe diep je ook in de buidel kunt tasten; wie nieuwe tuinmeubelen wil kopen, is altijd afhankelijk van de ruimte in zijn tuin. Ruimte is dan ook iets waar je altijd op moet letten, tijdens het shoppen naar tuinmeubelen. Daar geven we in dit artikel wat tips voor.

tuinsetWie een zeer ruime tuin heeft, hoeft weinig rekening te houden met het formaat van bijvoorbeeld een nieuwe loungeset. Die luxe is echter niet voor elke tuin weggelegd. In veel tuinen staat er algauw een schutting of haag in de weg, als je er een riante loungeset in kwijt wilt. Sommigen hebben zelfs alleen die enkele vierkante meters van hun stad balkonnetje tot hun beschikking. Om in te schatten hoeveel meubels je kwijt kunt, kun je de volgende vuistregels toepassen.

  • Een terras van 12 vierkante meter is in de meeste gevallen voldoende groot.
  • een eettafel met vier stoelen beslaat zo’n 3 x 3 meter.
  • zes zitplaatsen beslaan zo’n 3 x 4,5 meter.
  • twaalf zitplaatsen of een kleine vierpersoonstafel met twee zonnebedden beslaan zo’n 3 x 7,75 meter.

Balkon

Heb je maar zeer beperkt de ruimte, bijvoorbeeld op een balkon, dan zijn er ook een aantal mogelijkheden voor stijlvol meubilair. Een bistroset bijvoorbeeld. Deze kleine set, bestaande uit een tafeltje en twee stoeltjes, neemt niet alleen weinig ruimte in, maar geeft je balkon ook een warme, mediterrane uitstraling. Daarnaast is er ook veel inklapmeubilair verkrijgbaar, dat alleen maar ruimte inneemt als je er gebruik van maakt.

Back to Top