3 dingen die je niet mag vergeten in je nieuwbouwkeuken.

3 dingen die je niet mag vergeten in je nieuwbouwkeuken.

Als je een nieuwbouwhuis gaat of laat bouwen dan komt er veel op je af. Je moet vooral heel veel beslissingen maken over hoe jij wilt dat jouw toekomstige dromhuis eruit komt te zien. Van de ene kant is dit super leuk; je kan oneindig dromen en het precies naar eigen smaak inrichten. Van de andere kant kan dit ook stress opleveren; er zijn namelijk veel keuze die in korte tijd gemaakt moeten worden en je mag hierbij niks vergeten. Zo ook in de keuken, wat zijn nu echt dingen die je niet mag vergeten tijdens het ontwerp en de inrichting van je nieuwbouw keuken?

1.      Voldoende stopcontact op handige plekken

Je huis kan niet zonder stopcontacten! Zo ook in de keuken. Het aantal elektrische apparaten dat terug te vinden is in de keuken die de afgelopen decennia flink gestegen. Niet alleen de vaste inbouw apparatuur, maar vooral ook de losse huishoudapparaten die op je aanrecht staan, hebben stroom nodig. Denk bijvoorbeeld aan de waterkoker, het tostiapparaat, het koffiezetapparaat en je blender. Daarnaast wil je misschien ook nog af en toe je telefoon opladen tijdens het koken of de stofzuiger kunnen insteken. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat je meer dan voldoende stopcontacten hebt in je keuken en dat deze op handige plekken zitten.

2.      De prullenbak

Een goede prullenbak in je keuken hebben is onmisbaar! Niet alleen tijdens het koken, maar ook op andere momenten creëer je heel veel afval in je keuken en dat moet je natuurlijk ergens weggooien. Denk bij de aanschaf van een prullenbak goed na over wat jij handig vindt. Een belangrijke keuze is bijvoorbeeld de inhoud. Woon jij alleen of met slechts een andere persoon? Kies dan voor een kleine prullenbak tot ongeveer 30 liter. Heb jij twee of meerdere kinderen? Dan is een prullenbak van 60 liter vaak nodig.

3.      Een goed lichtplan

Een ander belangrijk onderdeel van je nieuwbouwkeuken is het lichtplan. Hierin wordt aangegeven op welke plekken wat voor een soort licht komt. In een keuken heb je zowel direct als indirect licht nodig. Direct licht helpt je bij het uitvoeren van taken. Het is bijvoorbeeld handig om direct licht boven je aanrecht te hebben zodat als je eten gaat snijden, je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Indirect licht daarentegen is er meer om een sfeer neer te zetten. Denk hierbij aan spotjes in het plafond. Beide zijn onmisbaar en je moet een goede balans hebben. Heb je moeite met het maken van een lichtplan? Schakel dan een professional in!

Back to Top