Verschillende soorten werk

Verschillende soorten werk

Er bestaan heel veel verschillende soorten banen. Je kan een zakenman zijn maar ook een aannemer of een klusjesman. Het is ieder voor zich en je moet doen wat je leuk vindt. Het is begrijpelijk dat het lastig is om, bijvoorbeeld als je net van de middelbare school komt, te weten wat je wilt gaan doen. Er zijn zoveel verschillende soorten opleidingen die je kan volgen en zoveel verschillende soorten banen. Wat voor soort baan moet je nou kiezen?

Tips voor het vinden van een geschikte baan

  1. Stel jezelf een aantal vragen. Vraag jezelf bijvoorbeeld af wat je vaardigheden zijn. Waar ben je goed in? Ben je bijvoorbeeld goed in een planning maken of ben je goed in het schrijven van verhalen. Op basis van wat je leuk vind en waar je goed in bent kan je soms al bedenken wat voor opleiding je wilt gaan volgen of wat voor je baan je wilt gaan nemen. Als je goed bent in het schrijven van verhalen kan je bijvoorbeeld schrijver worden of je kan bij de krant gaan werken of een magazine.
  2. Ga op onderzoek uit. Maak voor jezelf een lijstje met opleidingen/banen die je leuk lijken. Zoek op internet wat voor banen er allemaal zijn. Zo wordt je keuze al een stuk gemakkelijker.

Verschillende soorten sectoren

Sommige mensen vinden het leuk om in de bouwsector te werken. Je moet dan wel een beetje vaardig zijn en goed gebruik maken van je handen. In de bouwsector moet je namelijk goed om kunnen gaan met gereedschap. Als je een eigen onderneming begint in de bouwsector moet je ook niet vergeten dat je een aantal aankopen moet doen. Bijvoorbeeld een werkbank.  Je kan er ook voor kiezen om meer te doen achter de computer. Dan kan je bijvoorbeeld schrijver worden of je gaat op een kantoor werken. Dan kan je administratieve werkzaamheden doen. Er zijn zoveel verschillende dingen die je kan doen, ook waarbij je een computer nodig hebt. Je hoeft niet per se aan een kantoor te denken als je het woord computer hoort. Zorg er simpelweg voor dat je een opleiding en baan kiest die je leuk vindt en waar je geen spijt van zult krijgen.

Back to Top