• Home
 • /
 • Alle berichten
 • /
 • Woontips
 • /
 • Geniet van je privacy zonder in de gordijnen te hoeven klimmen: 5 tips om je tegen inkijk van voorbijgangers/buren te beschermen
Geniet van je privacy zonder in de gordijnen te hoeven klimmen: 5 tips om je tegen inkijk van voorbijgangers/buren te beschermen

Geniet van je privacy zonder in de gordijnen te hoeven klimmen: 5 tips om je tegen inkijk van voorbijgangers/buren te beschermen

Herken jij dit? Zondagochtend trek je slaperig je badjas aan om rustig in de keuken een lekkere kop koffie te maken, maar dan word je verrast door je buurman die fris en fruitig door het raam gluurt. Daar gaat je relaxte zondagochtend en allemaal doordat je geen privacy in je eigen huis hebt.

Dit heb ik ook gehad toen ik in de drukke stad woonde en ook nu ik in een rustige wijk woon: privacy in je huis is erg belangrijk!

Door privacy te hebben in je eigen huis kan je beter ontspannen en tot rust komen. Geniet van je interieur, gezin en huis optimaal door de volgende 5 oplossingen te weten.  

Hoe zorg je dat je nog geniet van het licht van buiten maar niet de blikken van je buren?

Een gezellige en lichtrijke thuis en de nodige portie privacy. Het lijkt soms een aartsmoeilijke combinatie, zeker in een drukke straat met heel wat voorbijgangers of een naburige woning met inkijk in de keuken of woonkamer. Toch hoeft dat lang niet zo onmogelijk te zijn.

Met de volgende 5 handige oplossingen zorg je ervoor dat binnen kijkers definitief buiten blijven.

 

1. Horizontale houten jaloezieën voor natuurlijke afscherming

Met op maat gemaakte horizontale jaloezieën kies je niet alleen voor een natuurlijke en exclusieve sfeer, maar bovendien ook voor een optimale lichtinval en de nodige portie privacy. Door de lamellen lichtjes te kantelen kan je binnen kijkers buiten houden maar het zonlicht nog steeds binnenlaten. De uitstraling? Die bepaal je zelf: een jaloezie met smalle lamellen voor een rustig en modern beeld of toch eerder met bredere lamellen voor een stoere look en de nodige accentuering? Het kan allemaal. Weet dat je ook kan variëren op basis van de gebruikte houtsoort: bamboe heeft bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling, terwijl essenhout dan weer met kwaliteit en exclusiviteit wordt geassocieerd.

 • Combineer optimale lichtinval met privacy;
 • Kies voor smalle lamellen voor een rustig beeld;
 • Kies voor brede lamellen voor een stoere look;
 • Verkrijgbaar in verschillende houtsoorten.

 

2. Elektrische raamdecoratie voor ultiem wooncomfort

Elektrische gordijnen heeft gebruiksgemak als voornaamste voordeel, maar ook veiligheid en wooncomfort kunnen daar uiteraard aan toegevoegd worden. We noemen gebruiksgemak, want met een enkele druk op de knop kan je de elektrische gordijnen bedienen. Ook veiligheid, want door gebruik te maken van automatische Domotica systemen lijkt je huis altijd bewoond. Bovendien hebben elektrische raamdecoratie geen koorden of kabels wat veiliger is voor kinderen. Afsluitende met wooncomfort, want de temperatuur en de lichtinval kan je steeds optimaal beheersen dankzij de slimme elektrische gordijnen.

 • Eenvoudige bediening;
 • Aansluiting op het algemeen Domoticasysteem;
 • Beheers temperatuur en lichtinval.

 

3. Plissé gordijnen als ultieme oplossing voor binnenkijken

Plissé doeken zijn de nieuwste must have dankzij het gebruik van de mooiste en meest trendy kleuren. Vooral bij grotere raampartijen kunnen ze een opvallende uitstraling bieden, maar dankzij het grote aantal mogelijkheden passen plissé gordijnen eigenlijk binnen iedere interieurstijl of raam soort. Plissé doeken zijn trouwens ook een ideaal hulpmiddel om binnenkijkende buren weg te houden. Zo kan het vitrage speciaal samengesteld worden opdat je het ook van onder naar boven kan bedienen: het licht komt nog wel naar binnen, maar kijklustige ogen zijn definitief buitengesloten.

 • Trendy en passende bij ieder interieur;
 • Omgekeerde bediening voor een optimale privacy;
 • Garandeerde lichtinval.

 

4. Lichtdoorlatende oplossingen

Ook lichtdoorlatende raamdecoratie kan een nieuw licht doen schijnen op jouw privacy. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om lichtdoorlatende gordijnen die van een dunne stof voorzien worden. Die dunne stof is net dik genoeg om niet door te kunnen kijken, maar toch dun genoeg om het licht binnen te laten. Op die manier hoef je niet het gevoel te hebben jezelf binnen te sluiten, maar kan je het heerlijk gevoel van vrijheid toch optimaal combineren met ervaring van privacy in eigen huis.

 • Stijlvol resultaat;
 • Kan voorzien worden van een lichtdoorlatende afschermstof.

 

5. Aluminium afwerking voor in de badkamer

Inkijk ramen in de badkamer? Voor een vochtige omgeving zoals een badkamer zijn speciale hulpmiddelen onmisbaar. Aluminium jaloezieën zijn dan een betere oplossing dan hun houten variant, aangezien het hout bij dergelijke vochtigheidsgraden aangetast zou raken. Ook in doucheruimtes kan je met andere woorden zeer eenvoudig jouw inkijk ramen omtoveren tot ware privacy ramen.

 • In een vochtige omgeving kies je voor aluminium materialen;
 • Gordijnen zijn “not done” in een vochtige ruimte;
 • Hout gebruik je hier ook beter niet.

 

Tover jouw inkijk ramen om naar privacy ramen

Eindelijk eens genieten van die heerlijke koffie in je badjas op zondagochtend zonder inkijk! Zoals je wel merkt zijn er heel wat mogelijkheden om inkijk tegen te gaan.

Iedere methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar steeds wordt er een ideale afweging gemaakt tussen privacy, de lichtinval en het wooncomfort.

Of je nu kiest voor rolgordijnen of voor houten jaloezieën: dankzij de juiste raamdecoratie kan je nu écht in volle vrijheid genieten met rust in je eigen huis en daardoor ook meer genieten van het leven. Ga voor meer raamdecoratie met privacy naar de website van ilumio.

Back to Top