Betonnen vloer in de parkeergarage

Betonnen vloer in de parkeergarage

De parkeergarage is een gebouw waar de vloer veel te verduren krijgt. Het is dus belangrijk dat de vloer van goede kwaliteit is en de vele ‘banduren’ kan verwerken. De vloer moet lang meegaan en moet daarnaast ook nog eens onderhoudsarm zijn. Kan dat? We bekijken twee mogelijkheden. Een lokale expert helpt u er graag bij.

Betonvloeren vinden we vaak terug in de parkeergarage

Wat toch vrij opmerkelijk is omdat beton vrij snel slijt. Om het beton enigszins wat te beschermen wordt er over het beton vaak nog een coating aangebracht. Ook de coating gaat niet heel lang mee en voorkomt ook de rubberstrepen afkomstig van de autobanden niet. Op den duur wordt de vloer lelijk, gaat deze scheuren en ziet de parkeergarage er rommelig en onverzorgd uit. Het kan zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen wanneer de vloer niet in goede staat is. Ook wordt beton snel glad wanneer deze nat wordt.

Wanneer u op zoek bent naar een duurzame vloersoort dan kunnen wij de gietvloer adviseren. Veel mensen kiezen toch nog voor de betonvloer vanwege de uitstraling die deze vloer heeft. Echter heeft de constructie van beton aardig wat nadelen ten opzichte van de gietvloer. En kunnen we voor de gietvloer alvast meegeven dat we deze een volledige betonlook kunnen geven met de voordelen van de gietvloer. Win-win, toch?  Gietvloeren zijn waterdicht, geluidsdempend, gaan lang mee en zijn volledig naar wens te kleuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een betonlook te geven aan de gietvloer zodat u het beste van beide werelden kunt genieten. Nog meer voordelen weten? Lees verder!

  • Een gietvloer is slijtvast en stofvrij waardoor het eenvoudig is schoon te maken;
  • Gietvloeren zijn in eindeloos trendy kleuren te plaatsen waardoor de vloer naadloos aansluit op uw interieur;
  • De gietvloer is naadloos waardoor het de ruimtes optisch vergroot.

Belangrijk verschil vloercoating en beton

Nog een belangrijk verschil met betonvloercoating is het feit dat beton erg hard is en daardoor ook risicovol op de werkvloer en in huis. Een val kan vrij eenvoudig voor ernstig letsel zorgen. Gietvloeren gemaakt van polyurethaan (PU) zijn elastisch, we zien ze bijvoorbeeld veel terug in de gymzaal, waardoor dit risico sterk wordt verminderd. Met andere woorden is de gietvloer dus veiliger dan beton. Een belangrijk verschil, dat voor u nét dat beetje verschil kan maken.

Back to Top