Scandinavisch interieur met schapenvachten

Scandinavisch interieur met schapenvachten

Scandinavische interieurs zijn al jarenlang populair onder Nederlandse interieur liefhebbers.Bij Scandinavische interieurs moet je denken aan een interieur met veel lichte (witte) kleuren gecombineerd met voornamelijk natuurlijke kleuren. Bij een Scandinavisch interieur wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke producten en materialen. De gebruikte meubels zijn dan ook vaak van hout, stof of leer of een combinatie van deze materialen. De meubels zijn degelijk, praktisch en kwalitatief. Bij Scandinavisch vakmanschap staat kwaliteit in een hoog vaandel.

Typische witte houten vloeren

In vele Scandinavische interieurs wordt er gebruik gemaakt van witte houten vloeren. De keuze voor deze lichte kleuren is omdat er het in de Scandinavische landen in de wintermaanden vaak erg vroeg donker wordt. Het daglicht wordt zo goed mogelijk benut door in het interieur zo veel mogelijk lichte kleuren te gebruiken. Zo wordt er ook vaak gebruik gemaakt van grote raampartijen om tijdens zonuren zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te krijgen. De witte houten vloeren zijn een belangrijk herkennings punt in Scandinavische interieurs. Soms wordt er ook gekozen voor andere lichte (witte) vloeren zoals een gietvloer of laminaat. De witte vloer wordt regelmatig gebroken door een mooi tapijt of een dierenvel. Zo staat een mooie koeienhuid erg mooi bij een Scandinavisch interieur, wat ook helemaal in het straatje van natuurlijke producten past. Voor een langharig vloerkleed kan er ook gebruik worden gemaakt van schapenvachten. Een mooie grote schapenvacht voor de openhaard, geeft direct een sfeervolle warme setting.

Witte, bonte en bruine schapenvachtenschapenvachten

Schapenvachten dienen niet alleen als vloerkleed in een Scandinavisch interieur. Ze worden ook regelmatig gebruikt ter decoratie op stoelen, banken of bijvoorbeeld een houten opbergkist. Wil je wat meer contrast aanbrengen in het interieur, gebruik dan mooie bruine schapenvachten voor over de witte bank of bonte schapenvachten over de zwarte eetkamerstoelen. In de recent geopende webshop Schaapvaak.nl vind je een unieke collectie van witte, bonten en bruine schapenvachten. Ook voor koeiehuid kleden kun je bij Schaapvaak terecht. Ondanks dat mensen nogal eens afschrikken van witte schapenvachten omdat deze moeilijk schoon te maken zouden zijn, hoef je je nergens druk om te maken. Wanneer je de schapenvachten goed onderhoudt, door ze regelmatig even te borstelen, te luchten en er met de stofzuiger overheen te gaan, zul je zien dat de vacht erg lang mooi en schoon blijft. Het zachte karakter van schapenvachten trekt vaak positieve aandacht van kinderen en huisdieren. Op een koude winterse dag kan een schapenvacht kleed heerlijk zijn om onder op te warmen.bruine schapenvachten

Back to Top