Een gezelligere woonkamer met deze drie tips

Een gezelligere woonkamer met deze drie tips

De woonkamer is als het goed is de plek waar je het meeste tijd doorbrengt. In ieder geval waar je bewust het meeste tijd spendeert (dus: niet slaapt). Het is vaak de ruimte waar mensen voor de inrichting het meeste uit de kast trekken. Temeer ook omdat dit de plek is waar je visite ontvangt. Het is dus belangrijk dat het representatief en – op zijn Nederlands – erg gezellig is! Lees daarom snel de onderstaande drie interieurtips!

1. Inrichting

Het belangrijkste in een huiskamer zijn de meubels: de bankstellen, stoelen, tafels en kasten vallen als eerste op en geven een ruimte persoonlijkheid. Het huis en de woonkamerruimte kan nog zo mooi zijn, maar als de eettafel niet in de juiste stijl is of de zitbank oud en versleten is, komt de rest ook niet tot zijn recht. Besteed hier dus aandacht aan. En onthoud: het hoeft helemaal niet duur te zijn. Zeker tegenwoordig niet met het internet. Kijk bijvoorbeeld eens op deze website voor goedkope hoekbanken en andere meubels.

Wat goed staat en wat niet is voor meubels natuurlijk erg subjectief. Voorheen gold dat de stijl van het interieur bij de stijl van het huis moest passen, maar dat is tegenwoordig ook geen voorwaarde meer. Juist dat contrast kan erg hip en trendy zijn!

2. Kleine huiskamer?

Heb je een kleine huiskamer? Dan is het verstandig om niet aan de slag te gaan met donkere kleuren. Niet op de muren en niet voor het interieur. De lezer zal weten dat donkere kleuren immers kleiner maken, dus kijk daarmee uit.

Om een nog groter effect te sorteren, kun je spiegels ophangen. Dozeer dit wel. Met andere woorden: hang niet de gehele woonkamer vol met spiegels. Maar één grote spiegel aan de muur doet wonderen op het gebied van (de ervaring van) ruimte. V

wit

Een groot-ogende kamer in lichte kleuren, van 12 m2.

3. Wandplanken

De boekenkast is al sinds mensenheugenis een onderdeel van een goede huiskamer, maar vergis je niet: tegenwoordig zijn de wandplanken ook een goed alternatief. Het voordeel van deze planken is dat het minder ten koste gaat van de ruimte. Daarnaast staan vazen en andere dingen mooi(er) op wandplanken. In een boekenkast komen deze toch wat minder tot hun recht.

 

Back to Top