Geniet van de herfst met de juiste tuinverlichting

Geniet van de herfst met de juiste tuinverlichting

De herfst is weer begonnen. De bladeren vallen van de boom, de dagen worden steeds korter, kouder en donkerder. Dit betekent niet dat we niet meer kunnen genieten van onze tuin. Steeds vaker kunnen we gedurende de herfst nog genieten van aangename temperaturen. Om ook in de avond nog even lekker buiten te kunnen zitten geven we je graag een aantal tips over de beste tuinverlichting voor de herfst.

Grondspots voor donkere hoeken 

Het leuke van de herfst is dat je volop kunt genieten van de verlichting in je tuin, omdat het al vroeg donker wordt. Heb je een aantal donkere hoeken in je tuin? Deze plekken kun je eenvoudig verlichten met grondspots. Een grondspot kun je prachtig verwerken in bijvoorbeeld bestrating, hout of grind. Overdag zijn ze daardoor amper zichtbaar, terwijl je in de avond verast wordt met een indrukwekkend effect. Maak een sterrenterras door een aantal kleine grondspots met elkaar te combineren of verlicht die ene prachtige boom met een armatuur.

Sfeervolle veranda 

Wat is nu fijner dan op een heerlijke herfstavond te genieten in je veranda. Lekker met een warme kop chocolademelk of een rode wijn in je handen. Vaak steek je hierbij nog een aantal kaarsen aan, wat het natuurlijk extra sfeervol maakt. Maar helaas geven kaarsen niet altijd de gewenste hoeveelheid licht. Wij zouden daarom adviseren om je veranda te voorzien van prachtige strakke of klassieke verlichting.

Verlicht je tuinpaden 

Tuinlampen bestaan er in verschillende soorten en maten. Zo heb je prachtige paalverlichting waarmee je het pad van je tuin goed kunt verlichten. Hierdoor kun je ook in de avond veilig naar je schuur of voordeur lopen, zonder dat je over een takje of steentje struikelt. Verwerk bijvoorbeeld eens kleine led lampjes in je tuinpad. Je krijgt hiermee een prachtig natuurlijk effect.

Back to Top