Leuke tuin projecten voor de zomer

Leuke tuin projecten voor de zomer

De zomer komt er al bijna aan. De meeste mensen zijn lekker vrij en hebben genoeg tijd over. Wat is er nou fijner dan om je tijd te vullen met leuke projectjes voor in de tuin. Maar wat voor projectjes kan je nou eigenlijk allemaal doen? In dit artikel ga ik je vertellen over leuke projecten die je makkelijk zelf kan doen. Sommige kosten wel wat tijd en moeite maar ik weet het zeker dat jij het ook kan! 

Likje verf 

Een nieuw kleurtje verf kan altijd geen kwaad. Heb je in de tuin een schuur of schutting en kunnen die wel een nieuw kleurtje gebruiken? Dan zou ik dit zeker doen. Ga lekker naar de bouwmarkt om jouw favoriete kleur te kiezen. Heb je geen zin om je schuttingen te verven? Dan kan je er ook voor kiezen om je schuttingen te vervangen. Composiet schuttingen kopen? Ik raad het je zeker aan. Composiet schuttingen zijn duurzamer dan hout en gaan ook nog eens langer mee. 

De ideale chille ruimte 

De tuin is toch wel de ideale plek om heerlijk te ontspannen. Maar wat als je nog geen plek hebt om te ontspannen? Dan is het mooi de tijd om er zelf een te creëren. Persoonlijk vind ik het fijnste om een fijne loungeset te hebben in de tuin. Ik zit graag het liefst de hele dag op mijn loungeset in het zonnetje. Nederland kennende regent het best wel vaak. Een afdakje zou eigenlijk niet verkeerd zijn. Gelukkig zijn er houten overkappingen op de markt. Houten overkappingen zijn multifunctioneel en niet meer weg te denken in mijn tuin. Ik gebruik hem als opslag en rust er wel eens onderuit voor de schaduw. 

Onkruid 

Het klinkt niet misschien als een leuk project maar het is wel een heel belangrijk project. Onkruid is de grootste vijand in de tuin. Als je tijd vrij hebt zou ik er zeker voor zorgen dat al het onkruid wordt weggehaald. Onkruid zorgt voor een negatief effect in de tuin. 

Back to Top