Raamdecoratie trends 2018

Raamdecoratie trends 2018

De juiste raamdecoratie is erg van belang voor een stijlvolle woning. Zeker in moderne woningen waar je vaak te maken hebt met grote ramen, worden gordijnen steeds belangrijker. Goede raamdecoratie kan je woonkamer net die juiste uitstraling geven. Bespaar hier dan ook niet op, want niets is erger dan goedkope gordijnen, die je hele woonkamer beïnvloeden. Het uitzoeken van de juiste rolgordijnen, plissé gordijnen of jaloezieën is net zo belangrijk als het uitkiezen van de juiste meubels. In dit artikel bespreken we een aantal trends voor 2018

Houten jaloezieën

Ook in 2018 is de botanische trend nog helemaal hot. Op gebied van raamdecoratie passen houten jaloezieën hier perfect bij. Kenmerken van de botanische trend zijn namelijk het gebruik van natuurlijke materialen zoals, bamboe, steen en hout. Ook het gebruik van veel groen en planten hoort bij deze trend. Als je een andere kleur wilt kan je ook voor Witte houten jaloezieen kiezen of voor Houten jaloezieen in de kleur grijs . Als je de botanische trend wilt aanhouden kun je beter voor de oorspronkelijke houtkleur gaan.

Velours gordijnen

De belangrijkste trend in 2018 op gebied van raamdecoratie is toch wel velours. Velours is frans voor fluweel. Velours gordijnen zijn dus gemaakt van fluweel. Het is een prachtige soepele, zachte stof met een subtiele glans. Dit maakt het materiaal erg luxe. Velours gordijnen geven je woonkamer een hele rijke, stijlvolle look. Velours kun je in alle mogelijke kleuren verkrijgen. Op dit moment zie je vooral veel roodtinten en aardse kleuren zoals groen en bruin. Een bijkomend voordeel van Velours gordijnen is dat ze geluiddempend zijn.

Geometrische raamdecoratie

Ook geometrie is een trend die we veel gaan terugzien. Geometrische raamdecoratie wordt gekenmerkt door figuren en patronen met cirkels, driehoeken en vierkanten. Kies bij deze patronen voor moderne strakke gordijnen zodat ze het best uitkomen. Ga ook voor een enkele plooi in plaats van een dubbele plooi, dan komt de print beter tot zijn recht.

Groene linnen gordijnen

Groen is dit seizoen weer helemaal terug op gebied van interieur. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk planten in je huis staan en laat groen ook terugkomen in je meubels of in woonaccessoires. Ook bij de raamdecoratie zie je de trend van groen terug. Een nieuwe trend zijn groene linnen gordijnen. Dit mogen alle tinten groen zijn, van licht tot donker. Het linnen materiaal in combinatie met de groene kleur zorgt voor een heel aards en natuurlijk effect. Echt een aanrader

Back to Top