Trendy vloer van beton cire

Trendy vloer van beton cire

Vloeren en muren met een betonlook zijn al een geruime tijd mode, maar beton cire is die verbetering van het bestaande. Op YouTube staat een kort filmpje hoe de beton cire verwerkt wordt tot een prachtige vloer, het is zo’n doe-het-zelf klus waar je veel eer van zal hebben.

Meer dan enkel opnieuw afstrijken

Als je keuze valt op dat industriële, een vloer met een betonlook, dan zijn er keuzes om dat te realiseren. Kiezen voor beton cire betekent kiezen voor een vloer die mooi blijft. Teveel vloeren zijn mooi als ze nieuw zijn, maar blijven niet mooi. Van online afbeeldingen bekijken van vloeren wordt jij dan ook niet wijzer, want dat zijn foto’s van nieuwe vloeren in een showroom met ideale verlichting. Maar hoe zien die vloeren eruit nadat die vijf of tien jaar belopen zijn? Feit is dat wanden minder belast worden dan vloeren. Bij de afwerking van wanden ben je dus vrijer in de keuze, maar als je beton cire bekijkt, dan het is goed voor te stellen dat je daar ook een wand mee decoreert. Ook voor wanden geldt, beton cire is niet alleen nieuw mooi, het blijft mooi. Een wand of vloer afwerken gaat middels afstrijken in twee lagen. Het eindresultaat is het dessin van gepolijst beton. De vloer is sterk verdicht, goed te dweilen omdat het waterdicht is, het is meer dan enkel de vloer opnieuw afstrijken.

Uiterst duurzaam, dus goed voor het milieu

De term vaste vloerbedekking is ouderwets. Het gaat nog terug naar de tijd dat de stofzuiger nog niet bestond, de matten of kleden moesten dan buiten uitgeklopt worden en weer terug op de vloer gelegd. Eind jaren veertig van de laatste eeuw kwam de stofzuiger, en toen kon tapijt in huis blijven liggen en daar gereinigd worden. Toen spraken de mensen over vaste vloerbedekking. Tegenwoordig zou je beton cire vaste vloerbedekking kunnen noemen. Andere vloerbedekking zoals laminaat en PVC moet later naar de milieustraat worden gebracht, maar een beton cire strijklaag wordt nooit eruit gehaald. De harde laag van ongeveer 3 mm dik blijft. Mocht er toch ooit andere vloerbedekking komen, bijvoorbeeld je verkoopt het huis en de volgende eigenaar heeft een andere smaak, dan gaat de nieuwe vloer over de beton cire heen. Dit kan ook opnieuw beton cire zijn in een andere kleur. In ieder geval maken producten zoals beton cire de afvalberg kleiner, het hoeft immers nooit gestort te worden, en daarom is het milieuvriendelijk. Neem daarbij in acht dat de vloer lang meegaat, duurzaam is altijd goed voor het milieu. De oplossing is beton cire online bekijken. Aldaar tref je instructiefilmpjes aan. Met primers en laagjes en tussendoor schuren en een totale afwerking realiseren ze een vloer. Er zijn op YouTube ook filmpjes te vinden dat ze meubels, zoals een aanrechtblad, met beton cire afwerken. Om te voorkomen dat dan niet alles hetzelfde is, is beton cire in tal van kleuren leverbaar. Het is dus mogelijk om een lichtgrijze wand te realiseren met een vloer die een tint donkerder is. Dit ter voorkoming dat de ruimte een saai aanzien krijgt. De kosten voor beton cire inschatten is lastig. Online staan verschillende prijzen per vierkante meter, en de verschillen zijn enorm. Het beste is het bedrijf stucstunter.nl zelf benaderen voor een offerte. Op de site zelf staat al geschreven dat de prijs te overzien is. Bijvoorbeeld een aanrechtblad opnieuw laten stylen met beton cire is goedkoper dan een ander aanrechtblad aanschaffen. Een andere reden waarom de prijzen online zo variëren is omdat sommigen adverteren met laten doen, en anderen over zelf doen. Van stucstunter.nl zul je daarom waarschijnlijk twee offertes krijgen van zelf doen of laten doen. Daarna volgt nog de keuze welke kleur, maar daarna ben je klaar voor het leven. Beton cire is uiterst duurzaam en degelijk, en daarna makkelijk met schoonmaken te onderhouden.

Back to Top