Dit is wat jij moet weten over het kopen van een tijdelijke woonunit

Dit is wat jij moet weten over het kopen van een tijdelijke woonunit

Wanneer jij genoeg grond hebt, kan het in bepaalde situaties een goed idee zijn om een tijdelijke woonunit te kopen of te huren. Op deze manier kun je op je eigen perceel meer woonruimte creëren. Bovendien is voor een tijdelijke woonunit een omgevingsvergunning nodig, maar hoef jij je huis niet als een nieuwe woning op te geven. Dit wordt pas gedaan wanneer er om verlening van de vergunning wordt gevraagd. In dit geval wordt het namelijk niet meer gezien als een tijdelijke woonunit.

Wat moet je weten over het laten plaatsen van een tijdelijke woonunit?

Als jij een tijdelijke woonunit wilt laten plaatsen is de kans groot dat deze niet aan het bestemmingsplan voldoet. Dit is dan ook meestal de reden dat het wordt opgegeven als een tijdelijke woning, waarbij wel mag worden afgeweken van het bestemmingsplan. Dit komt doordat het bij deze plannen vaak gaat over projecten die pas over enkele jaren beginnen. Ook is het voor het uitzicht van andere mensen geen groot probleem als hier voor een korte periode een tijdelijke woonunit staat. Dit soort woonunits kun je vinden bij verschillende bedrijven, waarvan Thuis aan Huis een goed voorbeeld is.

In wat voor situaties kun jij een woonunit gebruiken?

Er zijn een aantal verschillende situaties waarin een tijdelijke woonunit een goede optie kan zijn. Zo is een verbouwing of verhuizing een goed moment om gebruik te maken van een tijdelijke woonunit. Wel zul je in dit geval een omgevingsvergunning nodig hebben voor de bouw van de woning. Ook zul je hierbij een gecombineerde vergunning moeten aanvragen om in de woonunit te mogen verblijven gedurende de verbouwing. Vaak is het in dit geval nodig om de unit te plaatsen op het perceel van de woning die wordt verbouwd en mag deze niet worden geplaatst voor de voorgevelrooilijn van de woning. Ook moet er bij het plaatsen van een woning unit genoeg ruimte zijn voor het verblijf van de mensen op het perceel en daarnaast plek voor de materialen die bij de bouw moeten worden gebruikt.

De voorwaarden om een woonunit te mogen plaatsen

Wanneer jij een woonunit wilt plaatsen, moet je ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Naast dat je een vergunning moet hebben om een woning te plaatsen, zul je namelijk ook nog een aantal vragen moeten beantwoorden. Je zult bijvoorbeeld moeten uitleggen waarom je een woonunit nodig hebt en waar deze precies komt te staan. 

Back to Top