De populairste stijlen voor je interieur

De populairste stijlen voor je interieur

Het interieur is voor veel mensen erg belangrijk, er wordt hier dan ook vaak veel tijd en aandacht aan besteed. Als iemand voor een bepaald interieur thema kiest is moeten zij zich hier wel aan houden, anders wordt het een rommeltje. Veel mensen vinden het leuk om zelf een stijl te verzinnen en aan te houden, er zijn echter ook een heleboel stijlen die op dit moment zeer populair zijn. Deze stijlen kan je dan ook vaak terugvinden in meubelzaken, interieur websites en blog. Wij gaan er een aantal opnoemen.

Stijl 1: City Chic

Bij City Chic moet je denken aan neutrale kleuren, voornamelijk zwart, wit en beige. Het voornaamste materialen die hierbij worden gebruikt zijn chroom, staal en hout. Omdat de kleuren zelf heel bescheiden zijn wordt er hier aangeraden om veel stoffen of materialen te nemen met een ingeweven of gedrukte patroon, dit komt de uitstraling ten goede. City Chic is ook een hele strakke stijl, vaak met veel glanzende of juist matte voorwerpen.

Stijl 2: Lodge Look

Hout, hout en nog eens hout. Iedereen kent wel de indianen hutjes of juist de houten hutjes in Scandinavië. Gevlochten vloerkleden, krachtige rood en blauwtinten en natuurlijke, knoestige houten meubels zijn een must voor deze look. Een open haard op hout kan bij een dergelijk interieur niet ontbreken.

Stijl 3: Landelijk

Een stijl die je heel veel in Nederland ziet. Deze stijl is gebaseerd op de uitstraling van oude boerderijen. De basiskleuren van deze stijl zijn wit, beige en natuurlijke tinten zoals hout. Ook worden er veel grof geweven linnen gebruikt. Het voornaamste beeld wat mensen hierbij krijgen is een houten vloer, houten meubels, lichte muren gecombineerd met houten of witte/beige meubels en houten draagbalken op het plafond.

Stijl 4: Vintage

Officieel is iets vintage als het minimaal 30 jaar oud is, echter wordt de term ook gebruikt voor alle tweedehands meubels en accessoires die je op rommelmarkten tegenkomt. Je kan nieuwere meubels ook een vintage look geven, zo worden er vaak vintage wielen gebruikt om onder een houten kast te zetten, deze wielen hebben of kan je gemakkelijk een roestige uitstraling geven, waardoor de kast gelijk ouder lijkt. Vintage combineert verrassend goed met nieuwe meubels.

Stijl 5: industrieel

Hierbij ligt de focus op metaal, hout en een bakstenen muur. Je moet vaak denken aan oude fabrieken als je een industrieel interieur ziet. Wat erg opmerkelijk is aan deze stijl, is dat ze in twee verschillende varianten voorkomen. Namelijk de ruige, donkere variant en de strakke, lichtere variant.

Back to Top