Het laten leggen van een vloer uitbesteden? Hierop moet je letten

Het laten leggen van een vloer uitbesteden? Hierop moet je letten

Een vloer kan zelf gelegd worden (afhankelijk van de soort vloer) of dit kan uitbesteed worden. Bij het laten leggen van een vloer moet er op verschillende zaken worden gelet. Het is belangrijk van tevoren goed te bepalen wat jij wilt en welk bedrijf jij in vertrouwen neemt om je vloer te laten leggen. In onderstaand artikel lees je er meer over!

Soort vloer

Er moet gelet worden op de soort vloer, hierbij kan bijvoorbeeld gekozen worden uit een laminaat vloer, houten – of parketvloer en betonnen/gietvloer bijvoorbeeld. Laminaat laten leggen is iets wat vaak wordt gedaan. Er kan worden gekozen dit zelf te doen, mits men goed kan opmeten en verzagen. Verzagen en meten goed beheersen is met name van belang voor deurposten en hoeken in de desbetreffende ruimte. De verschillende soorten vloeren hebben vaal allemaal andere schoonmaakmethodes nodig, zijn niet allemaal kindvriendelijke vloeren en de ene vloer is geschikter voor de woonkamer dan de ander. Ook de prijs van de vloeren kan sterk van elkaar verschillen.

Kosten en bedrijf

Het laten leggen van een vloer kost natuurlijk altijd meer dan wanneer je besluit dit zelf te doen. Let dus goed op de kosten van het leggen en vergelijk dit met andere bedrijven. Een bedrijf kan bepaalde certificaten, keurmerken of recensies hebben ontvangen in de loop der jaren. Doorzoek het internet dus naar eerdere ervaringen van andere consumenten. Het is belangrijk een professioneel en kundig  bedrijf in te schakelen die genoeg ervaring heeft. Een vloer ligt er tenslotte voor lange tijd en er moeten geen kieren ontstaan of een te strak gelegde vloer waarbij (bij laminaat) de planken opbollen en door beloop kunnen afbreken.

Legmethodes

Daarnaast zijn er verschillende legmethodes, te kennen: zwevende vloer en vol verlijmde vloer. Dit geldt niet voor betonnen vloeren of gietvloeren. Wat houdt een zwevende vloer in? De vloer wordt hierbij los op een folie van de bestaande dekvloer gelegd, waarna het laminaat stuk voor stuk in elkaar wordt geklikt. Bij deze methode is lijm benodigd om mes en groef te verbinden aan elkaar. De vloer is zo dus één geheel en reduceert loopgeluid. Bij een vol verlijmde vloer wordt de vloer op een tussenvloer gelijmd of genageld. Hierdoor creëer je minder ruimte langs de zijkant van de gelegde vloer. De vloer ‘werkt’ hierdoor minder en zorgt voor een goede geleiding bij eventuele vloerverwarming.

Het laten leggen van een vloer door een professionele partij heeft nog wat voeten in de aarde. Er zijn een aantal zaken waarop gelet moet worden, ook naast deze partij zelf. Informeer van tevoren goed wat jouw eisen zijn en wat je budget is, vanuit daar kan je kiezen voor de soort vloer en het bedrijf dat jouw huis of bedrijf gaat voorzien van een vloer.

Back to Top