Zorg voor wat extra schaduw in woning of kantoor met zonwering

Zorg voor wat extra schaduw in woning of kantoor met zonwering

Fijn om lichtinval te beheersen

Zonwering zorgt voor een goed beheersbare lichtinval in de woning of op het kantoor. Er zijn verschillende soorten zonwering in allerlei formaten, kleuren, materialen en voor elke interieurstijl wel een passende keuze. Het grote voordeel van zonwering is dat het tevens koeler blijft in de woning doordat de felle zon geen warmte via de ramen meer binnen laat. Vooral in de zomer komt zonwering goed van te pas. Zowel gordijnen, zonneschermen als lamellen zijn vormen van zonwering. Zonwering voor kantoren maakt werken achter de PC aangenamer omdat beeldschermen zo beter leesbaar zijn en mensen minder snel last krijgen van de stekende zon als ze hard moeten werken. 

Soorten zonwering voor het kantoor en de woning

Rolgordijnen verduisteren volledig als ze dicht zitten. Naast dat ze op hete zomerdagen de ruimte in het kantoor koeler maken zorgen ze in de slaapkamer voor een betere nachtrust als de zon vroeg opkomt. Het blijft namelijk erg donker in de kamer. Een rolgordijn kan exact op maat worden gemaakt en past vrijwel op ieder raam. Het gordijn rolt uit een ophang systeem dat vast word gemaakt en klikt meestal aan de onderkant vast. Een rolgordijn valt mooi passend in het kozijn. Ze zijn eenvoudig te bedienen met een touwtje of koord. 

Voor grotere ramen zijn paneelgordijnen een passende optie. Deze zijn als panelen over elkaar heen te schuiven en in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Paneelgordijnen hangel helemaal vanaf de bovenkant tot aan de onderkant en zijn vaak door middel van een gordijnstok opzij te schuiven. Lichtinval kan met paneelgordijnen heel mooi worden geregeld zo kun je zonlicht doorlaten of ze helemaal over elkaar heen schuiven zodat ze verduisteren. 

Lamellen zijn ook voor ieder raam mogelijk. Deze zijn zowel verticaal als horizontaal verkrijgbaar. Lamellen zijn meestal van hout of kunststof in trendy interieur tinten te krijgen. Voor het kantoor kun je kiezen voor zakelijk of strak bijvoorbeeld wat je ook ziet bij een modern interieur. De lamellenlatten kunnen verschillende kanten uitgedraaid om de richting van de lichtinval in de woning te bepalen waardoor je mooie licht en schaduw effecten kunt creëren. MN projecten heeft diverse soorten zonwering op maat. 

Vitragegordijnen voor het kantoor

Vitragegordijnen zijn mooie dunne gordijnen die en diffuse lichtinval creëren. In holle ruimtes hebben deze gordijnen een geluidsdemping waardoor ruimtes minder hol klinken. Ideaal om dus op te laten hangen in vergaderruimtes. Doorschijnende vitrage gordijnen sluiten de ruimte niet helemaal af en zorgen ervoor dat je ook naar buiten kunt kijken. Zo zijn er vele stof en kleurcombinaties verkrijgbaar.

Duurzame zonwering aanschaffen

Zonwering die duurzaam is, is van topkwaliteit en gaan lang mee. Duurzame zonwering op maat zorgt voor een beter leefmilieu omtrent natuur, mens en dier. Het productieproces van de materialen is milieuvriendelijk. De grondstoffen die voor gordijnen en zonwering is gebruikt zijn namelijk voor 100% natuurlijk. Daarnaast is het productieproces volledig aangepast aan duurzaamheid en veiligheid voor de natuurlijke omgeving. Co2 en andere schadelijke stoffen zijn hierbij niet toegepast en of sterk geminderd. De raamdecoratie en zonwering gaan lange tijd mee omdat de productkwaliteit stevig is.

Back to Top