designer-eetkamerstoelen

Industriële eetkamers

Een industrieel interieur is over komen waaien uit Scandinavië en tegenwoordig in verschillende woningen terug te vinden. Niet alleen stoere types kiezen voor dit robuuste interieur, maar het is voor iedereen weggelegd. Door stoer te combineren met zachte details, zoals wollen stoffen of zachte kleuren, past het in ieder huis. De eetkamer is een perfecte kamer voor deze combi. Een moderne eetkamer is stoer en krachtig, maar tegelijkertijd ook een centrale gezellige ruimte. Het is de plek waar je ‘s avonds na een lange werkdag lekker eet samen met je gezin of partner. Hoe combineer je deze twee stijlen en creëer je de perfecte eetkamer? BoConcept geeft tips!

Metaal

Metaal heeft een stoere uitstraling en past daarom perfect bij een industrieel interieur. Metaal kun je makkelijk toepassen in een eetkamer. Zo kun je bij het bestellen van eetkamerstoelen vaak zelf een keuze maken voor stoelpoten. Daarnaast is het ook vaak mogelijk om voor de overige onderdelen uit kleuren en materialen te kiezen. Leer of stof? Zwart of wit? Ontwikkel op een simpele manier je eigen unieke design eetkamerstoelen.

Leer

Leer is net als metaal het soort materiaal dat stoerheid uitstraalt. Verkies leer in de meeste gevallen boven stof, voor een stoer effect. Af en toe is het leuk om stoffen details toe te voegen met bijvoorbeeld een kleedje. Hierdoor is je interieur naast stoer ook gezellig, zeker voor een eetkamer is dat belangrijk! Denk aan leren moderne eetkamerstoelen, met metalen poten en een zacht dun kussetje van stof.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen stralen kracht en robuustheid uit. Schroom dus niet om deze toe te voegen in het interieur van je industriële eetkamer. Gebruik bijvoorbeeld grove houtsoorten met diepe nerven voor je eetkamerblad. Of een keukenblad van marmer! Warm en stoer tegelijk. Een betonnen of bakstenen muur maakt het plaatje compleet. Wordt het te druk? Verf dan een dergelijke muur wit. Je zult zien dat het totaalplaatje daardoor een stuk rustiger wordt.

Met deze tips komt het ongetwijfeld goed met je industriële eetkamer. Volg altijd je gevoel en voeg zeker persoonlijke kenmerken toe. Hierdoor blijft een eetkamer dicht bij jezelf en voelt het als thuis.

 

 

Back to Top