Een studentenkamer inrichten

Een studentenkamer inrichten

Na de zomer kan jouw studententijd eindelijk beginnen, maar niet zonder een compleet ingerichte studentenkamer. Je zult tenslotte ergens moeten slapen en daarnaast heb je ook een plekje nodig waar je hard kunt blokken voor de tentamens. Ook willen jouw vrienden en vriendinnen van de middelbare school bij jou kunnen blijven slapen. Het is dus noodzakelijk om jouw studentenkamer goed in te richten en van de juiste meubels te voorzien. Benieuwd hoe? Wij geven je 4 tips!

Tip 1: Start met een goede basis

Het inrichten van je studentenkamer is een drukke en hectische periode. Nu je het ouderlijk huis gaat verlaten heb je ineens alles nodig om te kunnen overleven in je eentje. Hierbij valt te denken aan een kast, een bed, beddengoed, een dekbedovertrek, pannen en keukengerei. Het liefst wil je alle benodigdheden in één keer uitkiezen en aanschaffen. Echter is het lastig om te overzien wat je allemaal nodig hebt. Vaak kom je er pas achter wat je mist als je eenmaal gesetteld bent. Start daarom bij het begin – vloeren en muren – voorzie ze van laminaat en een mooie kleur of behang. Vervolgens kun je gaan nadenken over de inrichting.

Tip 2: Creëer een studeerplek

De belangrijkste reden dat jij op kamers gaat is natuurlijk je studie. Het is dan ook niet onbelangrijk om op jouw studentenkamer een plek in te richten waar je goed kunt studeren. Een studentenkamer is vaak niet zo groot, waardoor multifunctionele meubels een uitkomst kunnen bieden. Bepaal daarom voordat je gaat inrichten of je een tafel wilt hebben die kan functioneren als bureau en eettafel of dat je echt een apart bureau wilt hebben. Wil je een praktische studeerplek met voldoende lades en andere opbergruimte? Of vind je het belangrijker dat jouw bureau er mooi uitziet en bijdraagt aan de sfeer in jouw studentenkamer? Dit zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden als je op kamers gaat.

Tip 3: Zorg voor een comfortabele slaapplek

Naast studeren zal jouw studentenkamer vooral worden gebruikt om heerlijk te slapen. Na een avondje stappen of het doorhalen van een avond om te studeren vind je niets fijner dan wegkruipen in bed. Hiervoor heb je echter eerst wel een comfortabel bed, een dekbed, een dekbedovertrek en een steungevend kussen nodig. Om de ruimte van jouw kamer optimaal te benutten kun je het beste kiezen voor een hoogslaper, een slaapbank of een bed met opberglades.

Tip 4: Decoreer je studentenkamer

Om je studentenkamer een persoonlijke touch te geven en eigen te maken kun je jouw kamer decoreren met foto’s, kussens en verlichting. Ook is het op dit moment helemaal hip en happening om planten op je kamer te hebben. Met name de cactus heeft dit jaar een comeback gemaakt.

Back to Top