Jouw eerste kantoor inrichten – Dit zijn de musthaves!

Jouw eerste kantoor inrichten – Dit zijn de musthaves!

Je bedrijf groeit en wordt alsmaar groter, totdat het kleine zolderkamertje ineens niet meer volstaat qua ruimte. Dat betekent verhuizen! Naar jouw eerste kantoorpand bijvoorbeeld, met misschien wel de eerste personeelsleden… Dat vraagt om een plan van aanpak voor de inrichting, want waar begin je? Wij zetten de kantoor musthaves alvast voor je op een rij!

Een kantoor inrichten, waar begin je

Je kunt voor jouw kantoorinrichting natuurlijk een specialist inhuren. Maar, met een beetje gegoogle kun je tegenwoordig al een hele hoop zelf vinden! In deze eerste fase is het interieurontwerp de basis voor jouw inrichting. Maak een plan hoe jij je bedrijf wilt gaan inrichten. Heb je eenmaal duidelijk welke ruimtes waarvoor gebruikt dienen te worden, dan kun je beginnen met het aanschaffen van elektronica, zoals computers en (kleuren)printers. Je kunt bijvoorbeeld een HP A4 all-in-one kleurenprinter kopen bij Refurbished Printer

Wil je graag nieuwe apparatuur maar niet de hoofdprijs betalen? Dan kun je eens kijken naar refurbished apparaten. Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor refurbished apparatuur, maar een van de meest zwaarwegende is toch wel de prijs. Het kan namelijk zomaar tientallen tot honderden euro’s schelen op de aanschaf van zo’n apparaat. Als startende ondernemer brengt dat natuurlijk meerdere voordelen met zich mee.

Stem het meubilair af op de functie van werkplek

Krijg je een aantal medewerkers erbij en wil je de verschillende werkplekken graag zo efficiënt mogelijk inrichten? Kies dan voor multifunctionele meubels of ruimtebesparende meubels. Een bureau en bureaustoel zijn voor de meeste kantoorbanen onmisbaar, maar een wachtruimte voor klanten kan bijvoorbeeld al veel ‘gezelliger’ worden ingericht, zodat de ruimte uitnodigend uitziet. Denk bijvoorbeeld aan een loungebank of loungestoelen met een mooie salontafel of hocker. 

Gemeenschappelijke ruimte inrichten

Voorbeelden van een gemeenschappelijke ruimte op kantoor zijn bijvoorbeeld de bedrijfskantine, de ontvangstruimte en de bedrijfsentree. Deze ruimtes zijn bij uitstek geschikt om gezellig in te richten, zodat klanten en personeel hier even tot rust kunnen komen, of comfortabel kunnen wachten op hun afspraak. Kleine zitbanken, schilderijen en planten verhogen vaak al snel de ‘gezelligheidsfactor’. 

De musthaves van ieder kantoor

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van de branche waarin je werkt, maar de musthaves voor vrijwel ieder ieder kantoor zijn: 

  • Werkbureaus
  • (Ergonomische) bureaustoelen
  • Opbergruimte (archiefkasten, stellages, open kasten)
  • Elektriciteitsaansluitingen en computers (desktops, laptops etc.)
  • Printer(s) en andere elektronica
  • Meubilair voor ontvangstruimte
  • Meubilair voor gemeenschappelijke ruimtes (keuken, toiletten etc.)
  • Planten voor op kantoor
  • Koffiezetapparaat

Hopelijk hebben we je hiermee alvast een goede head start gegeven met de inrichting van jouw kantoor!

Back to Top