Zuinige buitenverlichting in je tuin

Zuinige buitenverlichting in je tuin

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting voor in de tuin om de tuin een mooiere uitstraling te geven of juist voor praktische redenen. Daar verlichting wordt bijvoorbeeld ook regelmatig ingezet om een pad aan te duiden, of om bepaalde elementen in de tuin eruit te lichten. In dit artikel gaan we eerder op de mogelijkheden op daar verlichting op een mooie maar ook op een zuinige manier aan te brengen. In de meeste gevallen hoeft u hier verder geen bedrijven in te huren, als u over wilt stappen op zuinige verlichting voor in de tuin dan kunt u dit vaak zelf regelen.

Meest gebruikte verlichting in de tuin

Wist u dat verlichting in de tuin gemiddeld gezien het meest gebruikt wordt op een dag? Zelfs als u niet aanwezig bent of ligt te slapen dan kan het voorkomen dat de verlichting in de tuin gewoon aanstaat. Dit zorgt voor veel branduren, veel uren dat de lampen moeten branden. Dit heeft weer een hogere energierekening tot gevolg en dat willen we juist voorkomen.

Besparen op energie

Vaak wordt er voor led lampen gekozen om op energie besparen. Wanneer u halogeenverlichting of een gloeilamp met led verlichting vervangt kan het gaan om een besparing van 50% tot 80%. Vervangt u een spaarlamp voor led verlichting? Dan is er een kleinere besparing mogelijk.

De lange levensduur wordt soms vergeten als reden om voor led verlichting te kiezen. Echter is de levensduur van led verlichting een stuk langer dan andere vormen van verlichting. Door deze langere levensduur hoeft u uw lampen minder vaak te vervangen.

Waar moet je op letten?

Als je voorheen een halogeenspot van 50 watt gebruikte kan je deze nu vervangen door een 5W Led spot. In aanschaf kan het zijn dat een led lamp wel duurder is dan de oude halogeenspot. Maar door het zuinige verbruik heeft u deze investering al snel weer terugverdiend. Daarbij worden de Led lampen nu meer op grote schaal geproduceerd, waardoor de prijzen aan het zakken zijn. Let wel goed op de afmetingen, zeker bij het vervangen van inbouwspots. Bij led lampen wordt meestal aangegeven of ze retrofit zijn, wat betekent dat ze dezelfde afmetingen hebben als de traditionele lampen.

Back to Top