Hoe onderhoud ik mijn woning goed?

Hoe onderhoud ik mijn woning goed?

Je wilt natuurlijk dat je woning goed onderhouden wordt. Vooral als je deze aan het verhuren bent. Maar hoe onderhoud je deze nou goed? Dat krijg jij allemaal te weten in dit artikel.

Leg wat geld opzij

Het is natuurlijk niet fijn als je je huis wilt onderhouden en het blijkt dat je niet genoeg geld ervoor hebt. Probeer daarom iedere maand wat geld opzij te leggen zodat je altijd wat geld over hebt voor het onderhoud. Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis is gebleken dat dit bedrag gemiddeld €300 is. Dit is dus een gemiddelde. Het werkelijke bedrag verschilt per woning en het onderhoud wat eraan nodig is. Een oud, vrijstaand huis heeft meer onderhoud nodig dan een nieuwe rijtjeswoning.

Laat de exacte kosten berekenen

Het is ook een slim idee om de juiste kosten te laten berekenen voor het onderhoud van je woning. Je wilt natuurlijk niet dat je te veel betaalt of veel te weinig. Als je de exacte kosten wilt laten berekenen laat dan een bouwtechnische keuring uitvoeren. In dit rapport krijg jij te weten wat er allemaal aan kosten per kamer zijn. Zo’n rapport kun je laten maken door de Vereniging Eigen Huis of door andere partijen.

De grote lenteschoonmaak

Wat iedereen bijna ieder jaar wel doet is de grote lenteschoonmaak. Tijdens deze schoonmaak wordt het hele huis overhoop gehaald en alle oude zooi weggegooit. Je haalt bijvoorbeeld alles uit een opbergruimte en kijkt wat je wilt bewaren en wat niet. Naast rommel opruimen maak je ook gelijk alles schoon. Elke kamer ga je goed stofzuigen en dweilen. Je huis is dan meteen helemaal fris wanneer je hiermee klaar bent.

Controleer alle kozijnen

Het is een goed idee om de kit aansluiting te controleren bij de ramen. Deze gaan door verschillende omstandigheden (weer, openen en dichtdoen) scheurtjes gaan vertonen. Als in deze scheurtjes water komt kan het hout gaan rotten. De scheurtjes kun je voorkomen door de randen schoon te maken als je de ramen aan het lappen bent.
Heb je nou hulp nodig bij het bepalen van de kosten van het onderhoud van je huis? Dan kan je het beste kiezen voor technisch beheer van VvE.

Back to Top