Een populaire visgraat vloer in huis leggen doe je zo!

Een populaire visgraat vloer in huis leggen doe je zo!

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om goed na te denken over je interieur. Veel mensen kiezen voor het interieur aan de hand van een woonstijl. Zo zie je steeds vaker een industriële woonstijl terugkomen. Dit is een woonstijl waar veel ruwe materialen gebruikt worden. Naast de industriële woonstijl, is ook een modern of klassiek interieur enorm in trek. Deze interieurs worden van visgraat laminaat of PVC. Deze vloer heeft namelijk een zeer mooie uitstraling en is ook nog eens tijdloos. In dit blog bericht willen we je hier graag meer over vertellen!

Wat is een visgraat vloer?

Het leggen van een vloer kan op veel verschillende manieren. Zo zijn er vloeren die gegoten worden, kun je de grond betegelen of je legt hem met hout. Tegenwoordig is het steeds populairder om te kiezen voor PVC of laminaat om de vloer te leggen. In de meeste gevallen worden deze materialen gebruikt om een visgraat vloer te leggen. Een visgraat vloer PVC of laminaat wordt niet recht, maar juist schuin gelegd. Hierdoor krijg je een patroon dat veel weg heeft van de graat van een vis. Hier komt dan ook de naam visgraat vloer vandaan. Het grootste voordeel aan de visgraatvloer is dat hij tijdloos is. Je kunt er daardoor jarenlang van blijven genieten!

Een visgraat PVC vloer leggen

Een van de materialen om een visgraat vloer te leggen, is PVC. Dit materiaal heeft namelijk veel verschillende voordelen. Allereerst is PVC een zeer duurzaam materiaal. Het is namelijk slijtvast, waardoor hij enorm lang mee gaat. Een ander voordeel is dat het PVC zeer goed werkt voor vloerverwarming. De vloerverwarming kan namelijk erg goed door het PVC heenkomen. Hierdoor is de effectiviteit van de vloer enorm hoog. Tot slot werkt de PVC vloer ook nog eens geluiddempend. Als je over de vloer heen loopt, hoor je dus nauwelijks je voetstappen!

Kies voor laminaat voor de visgraatvloer

Een andere mogelijkheid die je hebt voor het leggen van een visgraat vloer, is het kiezen voor laminaat. Een laminaatvloer kent namelijk ook veel verschillende voordelen. Allereerst is de vloer enorm makkelijk zelf te leggen. De vloer werkt namelijk met een makkelijk kliksysteem. Hierdoor kun je de verschillende planken gemakkelijk in elkaar klikken. Daarnaast is de vloer ook een van de goedkoopste opties als het gaat om vloeren leggen. Hierdoor is het natuurlijk perfect om uit te kiezen. Het is echter niet daardoor ook de slechtste kwaliteit. Een laminaatvloer kan enorm lang mee gaan. Ook kun je een laminaatvloer hergebruiken. Na het leggen kun je de vloer er nog gemakkelijk uit halen om in

een andere ruimte te gaan leggen!

Back to Top