Hoe maak ik mijn tuin klaar voor de zomer?

Hoe maak ik mijn tuin klaar voor de zomer?

Nu de zomer in aankomst is en iedereen de lentekriebels door het lichaam voelt stromen, is het weer tijd om onze tuinen klaar te stomen voor een drukke zomer. Maar hoe zorg je er nou voor dat de tuin écht klaar is voor de zomer? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij relaxed de zomer in kunt! Mocht je zelf geen groene vingers hebben dan is het verstandig om een professioneel bedrijf zoals RR Tuin & Design uw tuin zomerklaar te laten maken. 

Zorg voor voldoende water

Wil jij ervoor zorgen dat de tuin deze zomer goed in bloei staat? Dan heb je twee ingrediënten nodig, namelijk goede grond en voldoende water. Zorg dat het water geven van planten eenvoudig te doen is, anders schiet dit er vaak bij in. Je kunt ervoor kiezen om een beregeningsinstallatie te laten installeren die je eenvoudig kunt bedienen met enkele knoppen. Mocht je dit een stapje hoger willen tillen kun je ervoor kiezen om hier een extra module bij te installeren zodat je deze installatie kunt bedienen met je smartphone! Super handig als je het ons vraagt.

Plaats de zithoek niet te ver van het huis

Een veelgemaakte fout is dat zithoeken in tuinen vaak ver van het huis worden geplaatst. Wanneer je er toch voor kiest om een zithoek ver van het huis te plaatsen zorg er dan voor dat je elektriciteit en eventueel een wc en lopend in de buurt hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat je sneller geneigd bent om in de tuin te gaan zitten. Je hoeft namelijk niet steeds je hele hebben en houden mee naar buiten te sleuren om even relaxed buiten te kunnen zitten. 

Laat een voorjaarsbeurt uitvoeren

Laat een professioneel bedrijf een voorjaarsbeurt uitvoeren in jouw tuin en geniet de gehele zomer lang van een prachtige, bloeiende tuin. Wil jij meer weten over wat er allemaal gebeurd tijdens een voorjaarsbeurt? Klik dan op voorgaande link en lees het artikel. In dit artikel staan de meest voorkomende werkzaamheden op een rijtje.

Back to Top