Tips om je huishouden te organiseren

Tips om je huishouden te organiseren

Huishouden is niet zo eenvoudig als vroeger. Vroeger werkte de man en zorgde de vrouw voor de gehele huishouding. Nu is de huishouding vaak iets wat vaak goed gepland moet worden, wil je een schoon en opgeruimd huis hebben.

Huishouden is meer dan schoonmaken

Over de huishouding moet je zeker niet te licht denken. De huishouding gaat verder dan er een stofzuiger doorheen halen. Ook de boodschappen moeten gedaan worden. En wat dacht je van de was? Als je pech hebt moet je ook nog een deel strijken. En wanneer maak je de binnenkant van je keukenkastjes schoon?

Het voordeel van een goede planning

Misschien wel de beste tip die er bestaat: planning en organisatie. Er zijn taken die iedere week terug komen zoals de boodschappen, stofzuigen, de wc en de keuken. Ramen zemen hoeft niet iedere week gedaan te worden. Door een goede planning te maken weet je precies iedere week waar je aan toe bent. En zo laat je niets versloffen. Want dat gebeurt snel. Wist je trouwens dat je af en toe de wasmachine op 90 graden moet draaien om hem te ontkalken? Zo gaat de wasmachine langer mee, maar het moet natuurlijk wel in de planning staan, anders vergeet je het zo.

Thuiscoaching

Ook een waardevolle tip, is het volgen van thuiscoaching. Zo leer je hoe je de huishouding kunt organiseren. Of je nu werkt, niet werkt, kinderen heeft of alleenstaand bent, deze manier van coaching is voor iedereen geschikt. Zo leer je wat er allemaal bij het huishouden komt kijken en hoe je dit het best kunt plannen. Je leert wat de juiste momenten zijn om de huishouding te doen. Ook leer je hoe je effectief en goedkoop boodschappen doet. Zo kan het tijd schelen als je maar twee keer per week boodschappen doet i.p.v. iedere dag. Ben je samen verantwoordelijk voor de huishouding? Dan kun je ook leren hoe je de taken goed verdeelt. Deze manier van coaching is bij jou thuis. Dit kan veel moeite en tijd besparen, die je dan weer over hebt om aan andere dingen te besteden.

Back to Top