Hoe creëer je een sfeervolle woonkamer

Hoe creëer je een sfeervolle woonkamer

Veel mensen hebben er moeite mee; een sfeervolle woonkamer creëren. Een woonkamer inrichten kan erg lastig zijn, doordat meubels eerst gekocht moeten worden om het geheel te zien, echter kan dit ook anders. Door een woonkamer online te visualiseren bespaar je jezelf een heleboel geld een moeite. Ook kun je een duidelijke harmonie creëren tussen verschillende meubels, muren en vloeren. Met 3 verschillende tips leggen wij uit hoe je gemakkelijk sfeer kan maken in elke woonkamer.

De inrichting

Sfeer creëren begint met het inrichten van de kamer. Door warme materialen te gebruiken wordt de uitstraling van de kamer een stuk vriendelijker. Gebruik voor de vloer bijvoorbeeld echt hout in plaats van laminaat, hout is wel een stukje duurder, maar brengt wel een hoop sfeer in de woonkamer. Ook is het belangrijk om de muur goed te benutten. Zo kun je bijvoorbeeld de gehele muur wit maken maar het vlak achter de zithoek een andere kleur maken met behulp van behang. Hierdoor wordt dit stuk van de kamer extra belicht.

Verlichting

Sfeer wordt voornamelijk gemaakt door verlichting. Overdag kun je het beste gebruik maken van natuurlijklicht. In de avond is dit natuurlijk niet mogelijk, hierdoor is het belangrijk om kunstverlichting te plaatsen. In de woonkamer is dimlicht belangrijk, op deze manier kun je het licht dimmen om de kamer wat gemoedelijker te maken.

Meubels

Een goede samenstelling van meubels maken de woonkamer. Door een rode draad te gebruiken in het interieur zorg je er altijd voor dat de woonkamer een geheel is. Ook zorgen kleden onder meubels in bijvoorbeeld de zithoek voor een knusse sfeer. Om de puntjes op de i te zetten is het ook goed om accessoires zoals bloemen en planten te plaatsen, groen brengt tenslotte een levendige sfeer in huis.

Back to Top