Het inrichten van de kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer

Bij het inrichten van de kinderkamer komt heel wat kijken, waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie aan denkt. Naast een plek om te slapen heeft je kleine ook ruimte nodig om te spelen, knutselen of zelfs huiswerk te maken. Hieronder vind je wat leuke ideeën en tips voor het ideaal inrichten van de kinderkamer.

De kinderkamer indelen in zones

Je kunt de kinderkamer het beste zien als een multifunctionele ruimte waar je kind heel veel verschillende activiteiten kan/ wil uitvoeren. De beste manier om dit ook daadwerkelijk waar te maken is door de kinderkamer op te delen in verschillende zones. Zo kan je de kinderkamer bijvoorbeeld opdelen in een speelzone, studiezone en een leuk hoekje. Natuurlijk moet de slaapzone niet vergeten worden. Door de kinderkamer op te delen in verschillende zones wordt het een stuk makkelijk om de kamer opgeruimd te houden en de kamer overzichtelijk te houden. Denk je dat de kamer te klein is om gebruik te maken van verschillende zones? Dan kan je er ook voor kiezen om multifunctionele meubels aan te schaffen, zoals een bed met een bureau eronder.

Ga voor veel bergruimte

Bij kinderen hoort veel speelgoed en iets wat dan niet te missen is in een kinderkamer is voldoende bergruimte. Je kunt bergruimte creëren door rieten manden, inbouwkasten, rekken of nog veel meer. Wat ook verstandig kan zijn is een kast waar alleen de ouders in kunnen, om daar spullen in te leggen die te gevoelig zijn voor je kind.

Een creatieve touch op de muren

Bij een kinderkamer hoeven de muren niet strak en leeg te zijn. Bij een kinderkamer is het juist super leuk om een creatieve touch te geven aan de muren. Ga je bijvoorbeeld liever niet schilderen dan kun je er ook voor kiezen om de muren te decoreren met muurstickers, behang of leuke foto’s. Door gordijnen op te hangen kan dit ook al veel leegheid verbergen op de muren. Daarnaast zijn gordijnen ook van essentieel belang zodat het s avonds goed donker kan zijn op de kamer.

Kindvriendelijke meubels

Dit klinkt misschien heel logisch, maar bij het inrichten van de kinderkamer is het erg belangrijk om kindvriendelijke meubels aan te schaffen. Hierbij is het belangrijk om stompe hoeken of onstabiele meubelen te vermijden. Iets wat ook misschien handig is, zijn meubels die afwasbaar zijn. Voor je het weet zijn de kinderen zo creatief dat overal op getekend is behalve het daadwerkelijke papier.

Back to Top