Verschillende soorten vloeren

Verschillende soorten vloeren

Wanneer je een vloer gaat aanleggen heb je de keuze uit tientallen verschillende soorten vloeren met ieder zijn eigen voordelen. Om de keuze wat makkelijker te maken, zal ik in dit artikel mijn vier favoriete vloeren met jullie doornemen.

Houten vloeren

Om te beginnen de houten vloeren. Deze vloeren zijn enorm populair en worden al eeuwenlang gebruikt. Mensen houden van deze vloersoort doordat elke houten vloer zijn eigen unieke uitstraling heeft. De vloer is geschikt voor elke huisstijl en kan daarom in elke woning worden geplaatst. Het enige nadeel van de houten vloeren is dat ze niet waterafstotend zijn. Hierdoor is het belangrijk dat je ze goed schoonmaakt en ervoor zorgt dat er geen vocht in de vloer blijft zitten.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn eigenlijk de namaak versies van de houten vloeren. Ze lijken er enorm op, maar zijn van kunststof gemaakt. Dit maakt de vloeren makkelijker schoon te maken, hygiënischer en duurzamer. Natuurlijk heeft dit ook een prijskaartje en daarom betaal je er al snel iets meer voor dan voor een houten vloer.

Tegelvloeren

Natuurlijk zijn er ook veel tegelvloeren op de markt. Zo heb je kerlite tegels, maar je hebt ook Gardenia Orchidea tegels. Dit maakt de vloer ook weer geschikt voor veel huisstijlen. Ook tegelvloeren zijn eenvoudig te reinigen met wat water en zeep. Het nadeel van tegelvloeren is dat ze enorm nat kunnen worden en hierdoor kan je gevaarlijk uitglijden.

Tapijt

Ten slotte kan je ook tapijt nemen als vloer. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de tegel vloeren. Ze voelen lekker zacht aan, waardoor je minder hard valt. Echter zijn ze dan ook een stuk lastiger schoon te houden aangezien stof en vuil zich al snel in de haartjes van het tapijt verstopt.

Alle vloeren hebben dus hun eigen voor- en nadelen. Denk dus goed na over welke vloer jij in huis wilt hebben.

Back to Top