haagplanten

Welke haagplant is het beste

Als het weer tijd is voor een vernieuwing in de tuin. Of als je een nieuw huis hebt gekocht en je moet de tuin opnieuw aanleggen. Dan vraag je je misschien af, welke haagplant is nou wat voor mij? Want niet elke haagplant is hetzelfde natuurlijk. Je hebt veel verschillende soorten haagplanten en de vraag is het nu. Welke Haagplant is nou echt wat voor jou, en past goed in de tuin. Hieronder hebben wij een paar voorbeelden van haagplanten waar je tussen kunt kiezen. En als je er na het lezen van deze blog er nog niet uit bent, kun je altijd nog gaan naar dit haagplanten overzicht.

De veelvoorkomende klassieke haagplant

Als je de naam coniferen hoort, zal er waarschijnlijk gelijk een belletje rinkelen. Het mooie klassieke uitloop van de coniferen, past vrijwel in elke tuin. Daarbovenop is het ook nog eens super makkelijk om de coniferen te onderhouden. Dus als je houdt van een strakke tuin zijn de coniferen misschien wel wat voor jou. Je hebt ook nog een andere klassieke haagplant die leylani heet. En deze haagplant groeit supersnel. En dat is natuurlijk leuk als je van mooi en bloeiende houdt. Als je zou kiezen voor een laurier, dan kies je voor een haagplant met mooie grote bladeren, en dat geeft natuurlijk ook mooi effect in de tuin.

Haagplanten die bloeien

Bloeiende haagplanten zijn haagplanten voor de mensen, die houden van een mooie en kleurrijke tuin. Veel van de bloeiende haagplanten verliezen vaak hun bladeren na het bloeiseizoen. Dus je moet er wel rekening mee houden dat na de zomer, de planten bladeren gaan verliezen. Dus als je een haagplant wilt die de tuin volledig afdekt, dan is de bloeiende haagplant misschien iets voor jou. In het bloeiseizoen is deze haagplant een van de mooiste haagplanten die je kan hebben. Dan heb je ook de rhododendron, en deze haagplant bloeit ook in de winter Tijden. Houd er wel rekening mee dat deze planten aardig groot kunnen worden.

Haagplanten die bladeren verliezen

We hadden het net ook al een beetje over haagplanten, die hun bladeren kunnen verliezen. Als haagplanten bladeren verliezen, betekent dat niet dat deze haagplanten niet mooi kunnen zijn voor bepaalde Tuinen. Als je bijvoorbeeld de Liguster neemt of de haagbeuk. Dan kan je er wel op rekenen dat rond de wintertijd, alle bladeren weg zijn. Maar veel mensen zitten in de winter toch niet in de tuin. Dus dan is het niet zo belangrijk om volledig afgedicht te zijn. Het voordeel van de Liguster is, dat deze haagplant in de zomertijden heel mooi en groen is. Dus deze haagplant is ook een aanrader, voor degene die houden van een mooie bloeiende haagplant.

Back to Top