Hoe kun je jouw interieur het beste beschermen?

Hoe kun je jouw interieur het beste beschermen?

Je woning en alles wat daarin staat is super kostbaar. Je tijd, geld en passie is erin gestoken om de ruimten in jouw woning zo gezellig mogelijk te maken en volledig naar jou smaak in te richten. Als alles dan eenmaal staat, wil je natuurlijk alles zo lang mogelijk mooi houden. Het is dan ook logisch dat je jouw interieur wilt beschermen. Hoe je dit het beste doet? We geven hieronder een paar tips.

Schade voorkomen

Er zijn een paar simpele stappen die je kunt nemen om eventuele schade te voorkomen. Zo kan de plaats van je spullen van belang zijn. Ben je in bezit van dure schilderijen of kostbaar servies? Zorg dat ze op een rustige plaats in je woning staan. Hoe minder mensen er langs de spullen lopen, des te lager het risico dat er iets kapot gaat. Bovendien is het altijd verstandig om rekening te houden met je gezin situatie. Schaf geen spullen aan die in de praktijk helemaal niet handig zijn. Mocht je nou een hond hebben die vaak op de bank ligt? Dan is wellicht een leren bank niet zo handig. Je bent de bank dan constant in de gaten aan het houden en dit is voor niemand prettig.

Een vangnet

Toch kan het vooralsnog voorkomen dat je interieur schade oploopt. Hier zul je nooit de volledige controle over hebben. Een financieel vangnet is dan altijd handig. Dit kun je doen door een inboedelverzekering af te sluiten. Je bent dan beschermd tegen schade en diefstal. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat schade die door jezelf of een ander is veroorzaakt niet meteen gedekt hoeft te zijn. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen een basis en allrisk verzekering. Bij een basis verzekering ben je vaak alleen gedekt voor schade door middel van een storm of brand. Een allrisk verzekering is dan een betere optie.

De echte kostbaarheden

Mocht je nou in bezit zijn van echte kostbare spullen, zoals dure kunst of audiovisueel materiaal, dan kun je naast een inboedelverzekering ook nog een aanvullende kostbaarheden verzekering afsluiten. De vergoeding van deze verzekering ligt iets hoger, waardoor je zeker weet dat je ook daadwerkelijk de waarde van je kostbare spullen terugkrijgt.

Overige vangnetten

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je veel waarde hecht aan je keuken. Dit is natuurlijk ook gewoon een onderdeel van je interieur. Hier dien je echter vaak een andere verzekering voor af te sluiten, namelijk een opstalverzekering. Deze verzekering beschermd je tegen schade aan je woning. Ook hier zit weer verschil in een basis en allrisk verzekering. De keuken wordt vaak beschouwd als onderdeel van de woning en is dan ook in deze verzekering gedekt. Het is meestal ook verplicht om deze verzekering af te sluiten, omdat de hypotheekgever je woning als onderpand gebruikt.

Dit zijn in een notendop een paar simpele stappen die je kunt nemen om je waardevolle interieur te beschermen.

Back to Top