Optrekkend vocht behandelen

Optrekkend vocht behandelen

Vocht dat omhoog trekt is een van de meest voorkomende vochtproblemen Het heeft niet alleen schadelijk voor je woning, maar ook voor je eigen gezondheid. Het is daarom belangrijk optrekkend vocht op te laten lossen door Alpha Vochttechniek. We vertellen in dit artikel meer over optrekkend vocht. 

Wat kan optrekkend vocht veroorzaken?

Optrekkend vocht komt voornamelijk voor bij huizen die problemen hebben met de waterkering. Met de waterkering wordt de waterdichte laag bedoeld die geplaatst wordt tussen de steenlaag op de hoogte van het grondniveau. Optrekkend vocht is te herkennen aan vochtplekken in de muren en tevens aan de schimmels die zichtbaar worden. 

Wat zijn de gevolgen van optrekkend vocht?

Bij optrekkend vocht zul je dit vooral kunnen zien aan de schade van binnen en buitenmuren. Hierbij kun je denken aan de schimmels, vochtplekken en loslatend pleisterwerk. Vooral de vochtige bakstenen krijg het zwaar te verduren en zullen hierdoor op termijn gaan verpulveren. Daarnaast is het dus ook moeilijk om warmte in je huis te houden, waardoor er veel meer energie verbruikt wordt en dus geld kost. Als laatste probleem is die van je eigen gezondheid. Bij het niet snel oplossen van optrekkend vocht kan er dus schimmel ontstaan, wat vervolgens kan slecht voor je gezondheid is. Hierbij kun je denken aan verkoudheid, keelpijn en ook pijn aan je gewrichten. 

Oplossingen voor optrekkend vocht

Voor het oplossen van optrekkend vocht zijn verschillende mogelijkheden: 

  • Injecteren van de muren: de meest bekende methode is het injecteren van de muren. Dit wordt gedaan met een vochtwerend product, welke zal uitzetten en het vocht tegenhouden.
  • Sleuven in het metselwerk: hierbij wordt een vochtkering aangemaakt, zodat optrekkend vocht niet meer zal voorkomen. 
  • Ventilatiekokers: dit is een oplossing die ingezet wordt bij vocht in de buitenmuur. Hierbij wordt het vocht via een zogenaamde koudebrug weggeleid. 

Specialist inschakelen

Een vochtprobleem is een serieus probleem wat door een specialist moet worden afgehandeld. Bij het onjuist oplossen van het probleem zal het probleem alleen maar groter worden. 

Back to Top