Je woning zomerklaar maken doe je zo!

Je woning zomerklaar maken doe je zo!

De zomer is een periode waarin we maximaal van het weer willen genieten. Je woning dient hier echter wel op ingericht te zijn. Dit klinkt misschien vreemd omdat je in de zomer natuurlijk zo veel mogelijk buiten wilt zijn. Toch is het ontzettend belangrijk om je woning ook in te richten op de zomer. Dit heeft met name te maken met de hoge buitentemperatuur. Als je woning hier niet op ingericht is, dan kan het ook ‘s avonds nog ontzettend warm zijn in de woning. Een te hoge binnentemperatuur kan dan ook al snel voor slapeloze nachten zorgen. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen! Benieuwd hoe jij je woning zomerklaar kunt maken? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Opwarmen van het huis voorkomen

De beste manier om de binnentemperatuur laag te houden zit hem natuurlijk in het voorkomen van het probleem. Als de woning simpelweg overdag niet zoveel opwarmt, dan hoef je deze ‘s avonds ook niet weer af te koelen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de gordijnen de hele dag dicht te houden of door de rolgordijnen bij Somfy overdag dicht te houden. Doordat de zonnestralen niet direct de woning instralen zal de woning zelf ook veel minder warm worden. Je kunt de rolgordijnen of de gordijnen ‘s avonds als de zon weer weg is openen. Ben je op zoek naar rolgordijnen om jouw woning tegen de zomerse hittes te beschermen? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden van Somfy NL.

Opwarmen van het huis verhelpen

Mocht de woning overdag toch te warm geworden zijn, dan is het natuurlijk zaak om deze warmte zo snel mogelijk het huis uit te krijgen. Je kunt dit doen door een airco in de woning te installeren. Deze airco zal de warmte uit de lucht onttrekken en naar buiten afvoeren. De gekoelde lucht wordt opnieuw de ruimte ingeblazen waardoor de luchttemperatuur al snel daalt. Het is verstandig om de airco voorafgaand aan de zomer alvast aan te schaffen en te installeren. Tijdens de snikhete zomermaanden zijn airco’s namelijk vaak nergens te verkrijgen.

Back to Top