Inspirerende ideeën voor je woonkamer

Inspirerende ideeën voor je woonkamer

We kennen allemaal het standaard interieur voor een woonkamer, er staat een bank, een koffietafel en tegenover de bank staat een televisiekast maar daarop de televisie. De meeste woonkamers zien er vrij standaard uit. Wil je graag een keer iets anders, maar weet je niet goed hoe? Wij hebben de leukste ideeën voor je woonkamer op een rij gezet. Zowel ideeën waarbij je maar weinig hoeft te veranderen, als ideeën met grote veranderingen. Zo kun jij op jouw manier een unieke woonkamer creëren.

Kies voor andere meubels

Om de look van je woonkamer te veranderen, kun je kiezen voor het vervangen van je meubels. Kies bijvoorbeeld voor een bank in een opvallende kleur, of zet meerdere kleine tafels neer in plaats van één grotere. Wanneer je echt iets totaals anders wilt, kun je ook een hangmat ophangen. Hangmatten zijn er in verschillende maten en soorten. Er zijn eenpersoons hangmatten, maar ook hangmatten waar je met het hele gezin op kunt zitten. Het is niet nodig om je hangmat aan je muur te hangen, je kunt deze ook neerzetten met een hangmat standaard. Zo kun je de hangmat ook weer eenvoudig weghalen, wanneer je dit zou willen.

Ga voor opvallende kleuren

Als je de meubels van je woonkamer niet wilt veranderen, kun je de woonkamer toch flink veranderen. Verf bijvoorbeeld een of meerdere muren in een opvallende kleur, leg een opvallend vloerkleed neer of hang gordijnen op in mooie kleuren. Houd je het liever simpel? Dan kun je ook kiezen voor sierkussens in leuke kleuren en prints. Op deze manier ziet je woonkamer er totaal anders uit, maar kun je gewoon je eigen meubels behouden.

Gebruik veel accessoires

Een hele simpele manier om je woonkamer te veranderen is door verschillende accessoires toe te voegen aan het interieur. Je kunt bijvoorbeeld mooie planten of bloemen in je woonkamer zetten, zet een mooie bos rozen op tafel of koop een leuke kamerplant. Het is ook leuk om de woonkamer op te vrolijken met foto’s. Zet foto’s van familie en vrienden neer of hang een mooie foto van het hele gezin aan de muur. Zo is je woonkamer ook meteen een stuk persoonlijker.

Back to Top