Belangrijke tips voor het kiezen van een betrouwbare slotenmaker

Belangrijke tips voor het kiezen van een betrouwbare slotenmaker

De nieuwsberichten over malafide slotenmakers die consumenten voor honderden euro’s oplichten zullen je niet ontgaan zijn. Nog altijd komt het voor dat slotenmakers een veel hoger bedrag in rekening brengen bij het herstel of vervangen van een slot dan reëel is. Daar komt nog bij dat het werk wat deze malafide slotenmakers uitvoeren vaak allerminst vakkundig afgerond wordt; mogelijk moet het slot al snel opnieuw vervangen worden. Voldoende reden om te zoeken naar een bonafide slotenmaker. Hoe vind je deze? Waarop moet je letten bij het vergelijken van slotenmakers in de regio? Een bonafide slotenmaker in Den Bosch geeft je in dit artikel enkele tips.

 

Zorg voor een prijsopgave of offerte vooraf

Allereerst is het belangrijk om een slotenmaker om een prijsopgave of volledige offerte te vragen vooraf. Het geeft je een beeld van de kosten die deze nadien in rekening zal brengen en maakt het mogelijk de slotenmaker aan diens voorstel te houden. De kans op oplichting door een malafide slotenmaker neemt hiermee sterk af. Een malafide slotenmaker zal in veel gevallen geen prijsopgave willen geven. Mocht het voor een slotenmaker lastig zijn een indicatie te geven van de prijs, bijvoorbeeld doordat de uit te voeren werkzaamheden nog onduidelijk zijn, dan kun je deze om zijn of haar uurtarief vragen.

 

Ook loont het om een slotenmaker vooraf om advies te vragen. Hoe pakt de slotenmaker een klus normaliter aan? Welke sloten gebruikt deze bij het vervangen van het bestaande slot? Enzovoorts.

 

Informeer naar de ervaringen van anderen in de wijk

Wanneer je een slotenmaker nodig hebt, loont het om naar de ervaringen van anderen in de wijk te informeren. Welke slotenmaker beviel hen goed? Met welke slotenmaker hebben zij minder goede ervaringen? Veel wijken hebben een Whatsapp-groep of zijn als wijk actief in een groep op Facebook. Stel deze vraag er eens! Niets is betrouwbaarder dan het advies van mensen om je heen.

 

Zoek naar online reviews over slotenmakers

Aanvullend op- of als alternatief voor het advies van mensen in de wijk, zou je ook naar online reviews over slotenmakers kunnen zoeken. Er zijn verschillende platforms waarop mensen hun ervaringen met een vakman als een slotenmaker kunnen delen. Het geeft je een beeld van de betrouwbaarheid van slotenmakers in de regio. Pas op met slotenmakers die slechts enkele recensies hebben; deze recensies kunnen door de slotenmaker zelf of diens kennissen zijn toegevoegd aan het platform.

Back to Top