Deskundige in houten vloeren

Deskundige in houten vloeren

Houten vloeren zijn tijdloos, stijlvol en een prachtige aanvulling op vrijwel elk interieur. Het natuurlijke materiaal en de warme kleuren geven een sfeer die met geen enkel ander type vloer te evenaren is. Hout is uniek in vergelijking met andere vloeren de zin dat hout leeft. Wanneer je een vloer uitzoekt moet je opzoek naar een duurzaam type hout. Sommigen zijn meer glamoureus en glad gepolijst, terwijl anderen meer geluiddicht en harder zijn. Er zijn een aantal factoren die je in ogenschouw kan nemen bij het kiezen van het type hout dat je op je vloer gaat installeren, bijvoorbeeld de nieuwste trend die op de markt is. 

Typen vloeren 

Massief hardhout is een klassieker en is altijd in trek, ondanks het feit dat laminaat, vinyl en tegels grondgebied winnen op de vloerenmarkt. Bamboe, dat eigenlijk een hard soort gras is, wint ook aan populariteit en is een goede optie voor huiseigenaren die vloeren willen die van nature antibacterieel, hernieuwbaar en extreem duurzaam zijn. Massief hout heeft een natuurlijke textuur die prettig aanvoelt onder je voeten. Het wordt beschouwd als een van de duurzame houtsoorten en kan worden gebruikt in verschillende designs.

Het voordeel van een houten vloer is dat deze makkelijk te repareren is en dus lang mee kan gaan. Mochten er krassen of putten ontstaan dan kan dit gerepareerd worden door de houten vloer schuren en afwerken. Parket is een combinatie van verschillende houtlagen die tegen elkaar worden gedrukt en is verkrijgbaar in een breed scala van houtsoorten, afwerkingen en diktes. Afhankelijk van de slijtlaag, kan vervaardigd hout duurzamer zijn dan solide en kan het zelfs na een tijdje opnieuw worden afgewerkt. 

De tijdloze klassieker 

Houten vloeren zijn tijdloos en er zijn genoeg opties voor elke smaak. Als je op zoek bent naar mooie, duurzame en natuurlijk geïnspireerde vloeren, dan is hout het ideale materiaal voor je vloer.

Back to Top