Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van keukens

Dit zijn de nieuwste trends op het gebied van keukens

Sta je op het punt om een nieuwe keuken te gaan aanschaffen? Het is dan zaak om eerst voor jezelf te gaan bepalen welke stijl die keuken moet gaan krijgen. Net zoals in de reguliere interieurbranche heb je ook op het gebied van keukens elk naar bepaalde trends. Niet zelden ontstaan die trends op basis van succesvolle televisieprogramma’s, maar ook maatschappelijke vraagstukken kunnen een rol spelen. We zetten een aantal trends op het gebied van keukens voor je op een rij, zodat je zelf kunt bepalen of je ervoor wilt kiezen.

Hergebruikte materialen

Iedereen is zich er tegenwoordig van bewust dat het beter voor onze planeet is als we minder materialen verbruiken dan voorheen. Ga je een keuken kopen en heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Dan kies je natuurlijk voor een variant waarbij grondstoffen hergebruikt zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan de samenstelling van de frontpanelen, maar ook die van het werkblad. Er zijn bijvoorbeeld al werkbladen die voor een deel zijn samengesteld uit kleine stukjes puin en glas en er zijn zelfs al keukens waarbij gerecyclede petflesjes de basis vormen voor het gebruikte materiaal. Informeer bij jouw verkoper naar de mogelijkheden voor een keuken van hergebruikt materiaal.

Stijlvol zwart

De tijd dat een keuken wit of in elk geval licht van kleur moest zijn, is definitief voorbij. Sterker nog, het tegenovergestelde is tegenwoordig heel hip: zwart! Met een zwarte keuken kies je voor elegantie en kracht. Die zwarte kleur geeft het geheel een luxe uitstraling, zonder dat het daadwerkelijk in de papieren loopt qua kosten. Natuurlijk hoeft niet alles zwart te zijn, je kunt ook alleen bepaalde elementen in het zwart laten uitvoeren.

Een natuurlijke look

Het gebruik van natuurlijke materialen is al langere tijd een trend, maar blijft ook dit jaar onverminderd populair. Van oudsher is hout natuurlijk al een uitstekende basis voor de keuken, maar zeker wanneer je dit combineert met bijvoorbeeld een werkblad van natuursteen of marmer, krijg je een heel sfeervol resultaat. Denk daarbij ook eens aan beton, of materialen die de sfeer van beton benaderen. Er zijn zelfs keukens die helemaal in betonlook uitgevoerd worden. Ga je toch liever voor een meer traditioneel concept? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om je keuken te decoreren met wat natuurlijke materialen om op die manier dezelfde sfeer te kunnen benaderen.

Back to Top