De populairste vloeren van het moment

De populairste vloeren van het moment

Ga je binnenkort een nieuwbouwwoning betrekken? Of wil jij je woning voorzien van een compleet nieuwe look? Dan is het ook tijd om je eens te gaan verdiepen in de mogelijkheden voor een nieuwe vloer. De bedoeling is dat deze voor een langere periode als ondergrond kan dienen. Dus materiaal met een lange levensduur in dit geval zeker nodig. Maar daarnaast wil jij je interieur voorzien van een trendy uiterlijk en de vloer maakt daar een groot onderdeel van uit. Daarom zetten wij de meest populaire designvloeren van het moment voor je op een rijtje.

Een natuurlijke vloer

Tegenwoordig houden we ook met de inrichting van het interieur steeds meer rekening met het milieu. Zo is het helemaal hip om ook je meubels en accessoires te shoppen bij een kringloopwinkel, zo geef je veel spullen een tweede leven. Daarnaast kan je voor je vloer ook kiezen voor natuurlijke materialen, zoals bamboe. Van oorsprong is dit eigenlijk geen boom, maar een grassoort dat bijzonder snel weer aangroeit (binnen drie maanden!). Zo doe je de natuur geen kwaad. Een vloer van bamboe is een behoorlijke investering, 1m2 kost je al gauw € 60, maar daar krijg je een zeer duurzame vloer voor terug. Daarnaast geeft het je interieur een zeer unieke uitstraling. Andere natuurvriendelijke vloeren zijn de varianten gemaakt van jute, kokos, kurk, hout en berggras.

Extra laag van vloerkleden

Zie jij een complete renovatie van je vloer niet zitten? Of heb je op het moment weinig budget? Dan is het ook een optie om de huidige vloer een boost te geven op een andere manier. Tegenwoordig is het namelijk heel hip om een vloerkleed over de ondergrond te leggen. Deze zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten. Er zijn zelfs winkels die ook vloerkleden verkopen met een leuke print speciaal voor de kinderkamer. Bij deze trend hoef je het niet bij één exemplaar te houden; een aantal vloerkleden met elkaar combineren kan juist een heel verrassend effect geven aan je woonruimte.

De industriële look

De industriële look is op het moment helemaal hip. Deze is gebaseerd op het uiterlijk van een fabriek, waar beton, bakstenen en hout de boventoon voeren. Lijkt het je wel wat om een vloer aan te (laten) leggen in een van deze materialen, maar zit je niet te wachten op koude voeten? Dan zijn er nog alternatieven in de vorm van pvc met houten opdruk of een betonlook vloer. Deze laatste is in werkelijkheid een gietvloer en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Back to Top