Een spetterend tuinfeest organiseren

Een spetterend tuinfeest organiseren

Misschien een beetje laat, maar het kan nog net: een tuinfeest organiseren. Het weer in natuurlijk erg belangrijk, maar waar moet je nog meer aan denken en wat zijn leuke ideeën? Lees het hier!

Praktische tip

Voor borden, glazen en bestek kun je het beste plastic gebruiken. Het kost niet veel en voorkomt dat er scherpe delen in de tuin komen te liggen (zeker met kinderen een probleem).  Een bijkomend voordeel is dat je aan het einde van de dag niet nog twee uur aan het afwassen bent.

Niet koken

Tenzij je erg van koken houdt (en de groep niet al te groot is), is het meest praktische om een caterbedrijf te bellen. Het is misschien net wat duurder, maar het zorgt er wel voor dat ook voor jou het tuinfeest er één wordt om nooit te vergeten en dat je dus niet de halve middag in de keuken staat!

Sfeermakers

Als het feest het ondergaan van de zon haalt, kan het leuk zijn om de tuin op te fleuren met lichtjes, fakkels, lampionnen etc. En dat hoeft niet duur te zijn! Ook waxinelichtjes in kleine glazen potjes hebben altijd een leuk effect. Dit geeft veel sfeer aan het feest!

Activiteit

Voor een louter volwassen gezelschap volstaan vaak wat stoelen, tafels en statafels en voor de rest vooral veel eten en drank. Maar wanneer er ook veel kinderen bij zijn, is het altijd leuk om te zorgen voor een activiteit. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een beamer huren? Of een springkussen of stormbaan? Voor zo’n EUR 100 staat zoiets een dag in je tuin en hebben de kinderen ook een topfeest!

Muziek

Voor oudere generatie niet per se nodig of zelfs onwenselijk, maar voor jonge mensen is dit een echte must: zorg voor leuke muziek! Uiteraard is dat tegenwoordig met internet in een handomdraai geregeld, maar dit kan een feestje maken of kraken. Pak wat leuke, gezellige en rustige muziek voor in de middag en zorg voor wat moor opzwepende beats wanneer het feestje vordert!

Back to Top