Kun je je hor in de winter laten zitten?

Een hor is ideaal in de zomer. Een hor voorkomt dat insecten en andere beestjes je huis in komen. Je zit natuurlijk niet te wachten op een hele insectenfamilie op je slaapkamer. Daarom is een inzethor ideaal, je zet hem zo voor je raam om dit te voorkomen. Helaas is op dit moment de winter in volle gang. Kun je je hor laten zitten in de winter?

Ook in de winter insecten

Het hebben van insecten en andere beestjes in je huis is voor de meeste mensen niet fijn. Ook al zijn er in Nederland geen muggen die dodelijk zijn, toch is het geen fijn idee dat ze door je kamer vliegen als je slaapt. Veel mensen denken dat insecten in de winter doodgaan of wegblijven. Dit is echter niet waar. Ook in de winter zijn er insecten en kun je hier last van hebben. Natuurlijk zie je ze wel een stuk minder. Veel insecten worden trager door de lage temperatuur en zoeken een plek om te overwinteren. Maar dit betekent dus niet dat ze niet meer binnen komen. Zeker omdat er in Nederland steeds mildere winters zijn. Laat je hor dus vooral zitten in de winter. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Zo voorkom je ook dat je je hor er te laat terug in zet.

Goede kwaliteit horren

Maar zijn horren bestand tegen het winterse weer? Als je een hor koopt van goede kwaliteit, moet deze zeker kunnen tegen koud en nat weer. Horren van goede kwaliteit koop je bijvoorbeeld bij Horrentotaal.nl. Goede kwaliteit horren zijn bestand tegen het winterse weer. Ze zijn dan niet gemaakt van plastic, zoals vaak het geval is bij goedkope horren. Het is ook handig om te kiezen voor een inzethor. Wil je je hor dan toch weghalen in de winter, dan verwijder je deze gemakkelijk zelf. Zorg er wel voor dat je je horren goed schoonmaakt het hele jaar door. Zo gaan ze langer mee.

Je kunt je hor dus prima laten zitten in de winter als hij van goede kwaliteit is. Zeker in Nederland, waar we niet altijd een strenge winter hebben, is het handig om je hor te laten zitten. Je hebt natuurlijk vele soorten horren. Laat je adviseren door een deskundige om erachter te komen welke soort hor jij nodig hebt.

Back to Top