De rol van een slotenmaker bij het herstellen van inbraakschade

De rol van een slotenmaker bij het herstellen van inbraakschade

Veel mensen zien een inbraak in huis als een van hun grootste nachtmerries. Het is geen fijn idee, dat kwaadwillende personen in jouw vertrouwde omgeving zijn geweest. Des te meer, wanneer zij hierbij dierbare en waardevolle bezittingen hebben meegenomen. Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen een inbraak, dan is het zaak de ontstane schade zo snel mogelijk te herstellen. Je wilt voorkomen dat de kans op een nieuwe inbraak onnodig groot is. Een slotenmaker in Leiden vertelt je in dit artikel meer over de wijze waarop deze huishoudens ondersteunt bij het herstel van inbraakschade.

 

Tip: combineer het herstel van de schade aan sloten met het verbeteren van de inbraakbeveiliging in huis. Kies bijvoorbeeld voor een slot met een hoge SKG-beoordeling, ter vervanging van het bestaande slot op de deur.

 

Meld een inbraak bij de politie en je verzekeraar

Na een inbraak in huis is het allereerst zaak dit te melden bij de politie en verzekeraar. De politie zal langskomen om een aangifte op te nemen en eventuele sporen naar de daders vast te leggen. Vervolgens is het aan de verzekeraar om een inschatting te maken van de schade; niet alleen kijkend naar de inbraakschade, maar ook naar de waarde van onteigende bezittingen. Soms kan dit telefonisch, in andere gevallen stuurt de verzekeringsmaatschappij iemand bij je langs.

 

Pas nadat zowel de politie en verzekeraar op de hoogte zijn gebracht van de inbraak in huis, kan begonnen worden met het herstel van de inbraakschade. Zou je dit direct doen, dan loop je het risico sporen naar daders aan te tasten. Het verkleint de pakkans.

 

Schakel de spoedservice van een slotenmaker in

Voor het herstel van de inbraakschade aan je woning kun je een slotenmaker in de regio inschakelen. Veel slotenmakers werken tegenwoordig met een spoedservice, die je 24 uur per dag en 7 dagen per week in kunt schakelen voor ondersteuning. Handig, want zo hoef je niet te wachten tot een volgende werkdag bij een inbraak in het weekend of de nacht. Een slotenmaker zal het oude slot verwijderen, om te vervangen voor een nieuw exemplaar. In sommige gevallen kan slechts het vervangen van de cilinder van het slot al voldoende zijn om een nieuwe inbraak te voorkomen. Waar mogelijk wordt direct voor een structurele oplossing gezorgd. Mocht dit niet mogelijk blijken te zijn, dan zal de slotenmaker zorgen voor een tijdelijk alternatief.

Back to Top