Je woonkamer landelijk inrichten

Ben je op zoek naar warmte en gezelligheid in je woonkamer, dan is het een goed idee om je woonkamer landelijk in te richten. Een landelijke woonkamer staat voor lichte kleuren, natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen, een open haardje, knus samen zitten en veel lichtinval. Het doet denken aan een gezellige boerderij op het platteland. We geven je tips om je woonkamer landelijk in te richten.

Lichte kleuren en natuurlijke materialen

Kies voor lichte kleuren en aardetinten, zoals wit, beige, taupe en antraciet. Dit geeft een warme en gezellige uitstraling. Uiteraard horen bij een landelijke uitstraling ook natuurlijke materialen. Vooral het gebruik van hout is hiervoor belangrijk. Denk aan een mooie houten vloer en een gave houten tafel. Heeft je woning houten balken? Dan is dit nog eens extra mooi meegenomen. Dit geeft een huis enorm veel karakter en sfeer. Ook natuursteen doet het altijd goed bij een landelijk thema. Denk aan een muur in je woonkamer die gemaakt is van baksteentjes. Veel lichtinval doet het ook altijd goed bij een landelijke inrichting. Dit maakt van een ruimte een nog natuurlijkere omgeving.

Zorg voor een robuust meubelstuk

Zorg bij een landelijke look altijd voor minimaal één robuust meubelstuk in je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste kast die gemaakt is van steigerhout. Dit straalt authenticiteit uit, dat enorm belangrijk is voor een landelijke uitstraling. Niet al je meubelstukken hoeven robuust te zijn, een mix van verschillende materialen is juist erg gaaf. Ook niet alle meubelstukken hoeven licht van kleur te zijn, een combinatie van licht en donker kan juist erg gezellig maken. Kun je geen robuust meubelstuk vinden? Laat er dan een maken, bijvoorbeeld door Rudy Vermeeren.

Accessoires en details

Accessoires geven een ruimte net dat beetje extra. Bij landelijke accessoires kun je denken aan een open haard of een sfeer kacheltje, warme plaids over de bank, een houten ladder waar je theedoeken overheen hangt, een mooie kroonluchter, een grote vaas met takken erin, mooie kaarsen en ga zo maar door. Belangrijk is wel dat het geen overkill aan accessoires wordt. Houd het eenvoudig. Eenvoud hoort ook bij een landelijk thema.

Back to Top