Zo onderhoud je een hottub

Zo onderhoud je een hottub

Het hebben van een eigen hottub kent vele voordelen. Echter zit er ook een groot nadeel aan. Namelijk het onderhoud! Hoe je je hottub het beste kunt onderhouden, leggen we uit in dit artikel.

De omranding

Wanneer je een echte traditionele hottub hebt, beschikt deze over een houten omranding. Dit is uiteraard prachtig. Echter heeft deze omranding wel enig onderhoud nodig. Het hout kan namelijk verkleuren. Om dit te voorkomen kun je de omranding om de zoveel tijd in de beits of olie zetten. Dit beschermt het hout tegen vocht en UV licht. Bovendien zorgt het ervoor dat de hout een mooie natuurlijke uitstraling krijgt. 

De kachel 

Ook beschikt een traditionele hottub over een houtkachel. Dit is een essentieel onderdeel, en zal dus goed onderhouden moeten worden. Bij een externe kachel dient de aslade geleegd te worden. Een interne kachel dien je leeg te scheppen met behulp van een asschep. Maak vervolgens de binnenkant van de kachel goed schoon, bijvoorbeeld met een hogedrukreiniger. De buitenkant van de kachel kan met een doekje en wat reinigingsmiddel schoongemaakt worden.

De kuip

Uiteraard dient ook de kuip waarin je zit onderhouden te worden. Laat de hottub leeglopen, en maak de kuip schoon met een doekje en een schoonmaakmiddel dat niet agressief is. Zorg dat je het schoonmaakmiddel goed afspoelt, zodat er geen resten in het water terecht komen als je de kuip weer vult. 

Het water

Tot slot dien je uiteraard ook het water in de hottub te onderhouden. Ververs het water dus regelmatig, en gebruik chloor om bacteriën te doden. Maak ook het filtersysteem regelmatig schoon. Zorg er daarnaast voor dat je even in de douche gaat voor je in de hottub gaat. Zo voorkomen je dat er teveel vuil in de hottub terecht komt. Spoel ook zwemkleding even af. Hier kunnen namelijk zaken als wasmiddel in zijn getrokken. 

Een hottub kopen

Ben je toe aan een nieuwe hottub, of ken je iemand die er nog geen heeft? Dan is een hottub kopen bij Elite Wellness een goed idee. Ook voor een sauna kun je bij hen terecht!

Back to Top